Psychose Awareness Day op 24 mei 2021

Elk jaar vragen mensen over de hele wereld op 24 mei weer aandacht voor psychose. ”Psychose is immers voor velen een onbekende en onbegrepen aandoening en dat leidt helaas nog steeds tot veel vooroordelen en stigmatisering”, schrijft het Netwerk Vroege Psychose (NVP), één van de organisatoren van de dag.

Wat kun je verwachten?

* Er zijn nieuwe Quote-kaarten gemaakt die je op deze NVP-website (https://phrenos.mett.nl/NVP/default.aspx) kunt downloaden. 

* Je kunt je eigen Quoto maken: een foto die je van jezelf maakt een quote-kaart in je hand.

* Je kunt ook zelf een quote schrijven op een lege quote-kaart.

* Je kunt ook je profielfoto of avatar in een #psychoseawarenessday-filter zetten op bijvoorbeeld Facebook en Instagram.

* Psychosenet (https://www.psychosenet.nl/) heeft een aantal mensen geïnterviewd. Deze filmpjes zullen in de loop naar 24 mei gepubliceerd worden op het YouTube-kanaal van psychosenet. 

* Ook jij kunt je ervaringen delen rond Psychose Awareness Day. Heb je een mooi blog over psychose en/of Psychose Awareness Day, een bijzondere foto of een leuk filmpje? Stuur dit dan aan Sarita Sanches (mailto:ssanches@kcphrenos.nl), waarna het ter inspiratie geplaatst kan worden op de Facebookpagina en de website.

Kijk voor alle acties op de pagina van Psychose Awareness Day (https://phrenos.mett.nl/NVP/psychose+awareness+day/default.aspx).

De organisatoren hopen dat op 24 mei het in heel Nederland het zal gonzen van #psychoseawarenessday!

Aan deze landelijke actie wordt meegewerkt door: Anoiksis, Hamlett, Netwerk Vroege Psychose, Kenniscentrum Phrenos, Psychosenet, RGOc, Samen Sterk zonder Stigma, Stichting Socialrun en Mind Ypsilon.

Bron: Netwerk Vroege Psychose

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

psychose awareness day2 psychose awareness day2