Vijfde editie Last Man Standing op zaterdag 3 juli

Op zaterdag 3 juli, van 12.00 tot 15.00, organiseert MIND de vijfde editie van Last Man Standing, een evenement waarbij je – tegelijk met honderden anderen – 3 uur lang op een verhoging gaat stáán. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. Van het doelbedrag - 150.000 euro - is al ruim vijfduizend euro binnen.

Vanwege de coronamaatregelen is het evenement anders opgezet dan voorgaande jaren. Je kunt in je eigen omgeving (huis, tuin, park in de buurt, sportveld, straat etc.) gaan staan op een krukje, bankje of boomstronk. Of een paal natuurlijk, zolang het maar veilig is. Ook deze editie staan de deelnemers (vanwege de omstandigheden) niet met alle deelnemers bij elkaar, maar iedereen verspreid door het héle land.

Vorig jaar waren er ruim 500 deelnemers die meededen aan Last Man Standing@home en voor deze 5e editie mikt MIND op 750 mensen die meedoen.

Waarom meedoen?

Het zijn moeilijke tijden die extra ingrijpend zijn voor jongeren die psychisch al kwetsbaar zijn. Scholen zijn dicht, bijbaantjes of stages gaan niet door en opeens zit je thuis. Psychische hulp is minder of zelfs helemaal niet meer toegankelijk. Jongeren voelen zich meer eenzaam, angstiger, hebben meer last van depressie of slapen slechter. Juist NU is aandacht, hulp en ondersteuning dus echt heel hard nodig.

MIND: ”Door mee te doen maak je een statement, met je eigen verhaal en reden. Om te vechten voor betere zorg, om psychische problemen bespreekbaar te maken, om voor jezelf of voor een ander op te komen en om (letterlijk en figuurlijk) te gaan stáán voor het ideaal van een goede psychische gezondheid voor iedereen.”

Waar worden de donaties aan besteed?

Jaarlijks overlijden er ruim 1.900 mensen aan zelfdoding en het is zorgwekkend om te zien dat dit aantal onder jongeren de afgelopen jaren stijgt. Het probleem zit ‘m vaak in het niet (durven) praten over wat er in je hoofd omgaat, schaamte, taboe… Maar liefst 4 op de 10 jongeren met psychische klachten durft daar niet over te praten.

Met Last Man Standing haalt MIND geld op en steunt ze projecten zoals de MIND Young Academy en de MIND Young Studio, die gericht zijn op voorlichting, preventie en ondersteuning ten behoeve van kwetsbare jongeren.

Bron, meer informatie, opgeven, fotoreportages eerdere edities: kijk hier (https://lastmanstanding.doemeemetmind.nl/).

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Last man 2019 Last man 2019