Psychotherapeut van jeugdzorginstelling blijkt geen psychotherapeut en veroordeeld

De eigenaar en bestuurder van een jeugdzorg– en GGZ-instelling die actief is in meer dan honderd gemeenten, doet zich al jaren ten onrechte voor als psychotherapeut. De man was al veroordeeld voor corruptie in 2002 en blijkt in 2017 te zijn veroordeeld wegens stalking en bedreiging met zware mishandeling. Dat schrijven diverse media die zich daarbij baseren op een uitgebreide reportage van Pointer (https://pointer.kro-ncrv.nl/hoe-een-veroordeelde-zorgbestuurder-door-de-mazen-van-het-toezicht-glipte).

VOG

Desondanks kreeg hij een Verklaring Omtrent het Gedrag om te kunnen werken met minderjarige cliënten. De IGJ was van alles op de hoogte, blijkt uit de reportage. Het gaat om een voormalig gevangenisdirecteur, die in 2002 werd veroordeeld wegens onder meer het aannemen van steekpenningen en valsheid in geschrifte.

Mishandeling

De man blijkt in 2017 opnieuw te zijn veroordeeld, dit keer wegens stalking en bedreiging met zware mishandeling. Hij zat in 2018 een celstraf uit omdat hij zich niet aan de voorwaarden van zijn veroordeling hield.

Bron: Pointer / Follow The Money (https://pointer.kro-ncrv.nl/hoe-een-veroordeelde-zorgbestuurder-door-de-mazen-van-het-toezicht-glipte)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

wachtlijst 4 wachtlijst 4