Autisme en problematisch gamen

(Adv.)

Eendaagse training (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/autisme-en-problematisch-gamen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=05865b7a), 15 juni via zoom, 9 december in Utrecht.
(Live als het kan, via zoom als het moet!)

 

Het wordt tegenwoordig heel normaal gevonden om een computer of spelcomputer in huis te hebben. 

Gamen hoort bij deze tijd en is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dit brengt echter ook risico’ s met zich mee. Het betekent namelijk dat de kans op problemen of zelfs verslaving aan computergames vele malen groter is dan voorheen. En juist gamers met autisme lijken ”vatbaarder” voor het ontwikkelen van problematisch gamegedrag. Nog meer dan bij gamers zonder autisme, heeft gamen voor mensen mét autisme vaak een specifieke functie. Maar hoe komt dit en waarom werkt dit zo? Wat zijn de signalen van problematisch gamegedrag bij jongeren met autisme en wat betekent dit voor de begeleiding?

In deze eendaagse training (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/autisme-en-problematisch-gamen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=05865b7a) leer je onder meer om problematisch gamen te herkennen bij mensen met autisme en vanuit professionele aansluiting bij de belevingswereld van de gamer tot oplossingen te komen.
 

Docent

De hoofddocent is HBO-pedagoog en heeft de Post- HBO Autisme gevolgd aan de PXL te Hasselt. Hij werkt al meer dan 20 jaar met jongeren met autisme en hun systemen. Op het gebied van problematisch gamen is hij ervaringsdeskundig. Hij heeft zowel de positieve als de negatieve kanten van het gamen mogen meemaken. 

Voor wie

De training ’autisme en problematisch gamen’ in de autismebegeleiding is primair gericht op HBO+ opgeleide professionals die binnen de zorg , welzijn of het onderwijs in aanraking komen met mensen met autisme.

Inhoud

* Verschillende soorten games en hun specifieke kenmerken;
* De verschillende categorieën gamers en de link met verslaving;
* Signalering van problematisch gamegedrag bij jongeren met autisme;
* Herkenning en begrip van de functie van gamen bij gamers met een autisme spectrum stoornis;
* Professioneel aansluiten bij de problematische gamer met autisme;
* Het inzetten van games als ontspanning of gericht op arousal verhoging;
* Systeemgericht werken bij problematisch gamen en de impact hiervan op het gezinssysteem;
* Concrete handvatten in het begeleiden van problematisch gamegedrag bij jongeren met autisme.

Meer informatie

* De eendaagse scholing (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/autisme-en-problematisch-gamen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=05865b7a) vindt plaats op 15 juni 2021 (via ZOOM).
Ook op 9 december in Utrecht. (Live als het kan, via zoom als het moet!)
* Prijs scholing € 350,- (ex. 21% BTW) 
* Wil je deze scholing met een groep van min. 12 tot max. 20 deelnemers volgen? Dan is het voordelig om een offerte aan te vragen om deze cursus incompany te laten verzorgen.
* Cursisten ontvangen het boek ’Grip op gamen’ (auteur André Parren)
* Voor meer informatie en om in te schrijven: Centrum voor Educatie en Supervisie (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/autisme-en-problematisch-gamen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=05865b7a)

gamen gamen