Suïcidepreventie

(Adv.)

Eéndaagse cursus, in Eindhoven of Utrecht

 

In Nederland sterven jaarlijks ongeveer 1900 mensen door suïcide: jongeren, volwassenen, en ouderen.

Als hulpverleners onderschrijven we de missie ‘dat niemand alleen, onbegrepen en onbehandeld sterft door suïcide’. Preventie en behandelen start dan ook met het onderkennen van suïcidale dreiging: thuis, op school, op het werk, in de spreek- en behandelkamer. 

Eendaagse cursus
- 22 september 2021 in Eindhoven óf
- 8 december 2021 in Utrecht

In deze cursus (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/suicidepreventie.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=15ee9afc) leren cursisten suïcidaliteit te herkennen, er vrij over te praten, hoe door te vragen, hoe een veiligheidsplan te maken en wie je daarbij kunt inschakelen. Daarnaast is er ruimte om eigen casuïstiek op het gebied van suïcidepreventie in te brengen.

Docent

De hoofddocent van deze training is klinisch psycholoog/systeemtherapeut bij GGNet Doetinchem. Hij geeft inmiddels tientallen jaren onderwijs op het gebied van de acute psychiatrie en crisisinterventie. In het verlengde daarvan heeft hij zich gespecialiseerd in het hanteren van agressie, suïcidepreventie (met name chronische suïcidaliteit) en de behandeling van patiënten met een ernstige persoonlijkheidsstoornis. Hij is een van de redacteuren van het Handboek Borderline Persoonlijkheidsstoornis en mederedacteur van ’Behandeling van suïcidaal gedrag in de praktijk van de GGZ’.
 

Voor wie?

De cursus (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/suicidepreventie.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=15ee9afc) is bedoeld voor HBO+ of academisch opgeleide professionals die in de uitvoering van hun vak met suïcide(preventie) te maken hebben. Daarbij valt te denken aan: (Gezondheidszorg-) psychologen; Orthopedagogen; Verpleegkundig specialisten GGZ; (Sociaal-) psychiatrisch verpleegkundigen; Vaktherapeuten.


En verder:

* Accreditatie is aangevraagd bij Kwaliteitsregister V&V; SKJ; NIP K&J/NVO-OG
* Deelname aan deze cursus kost € 350,- exclusief 21% BTW.
* Aanmelden en meer informatie: Centrum voor Educatie en Supervisie (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/suicidepreventie.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=15ee9afc).
* Incompany is mogelijk

Wacht niet te lang, want vol is vol!

claustrofobie 2 claustrofobie 2