Hoe als professional om te gaan met complexe scheidingen

(Adv.)

Driedaagse training


Complexe scheidingszaken leiden bij de professionals nogal eens tot handelingsverlegenheid en frustratie.

Hoe blijf je als professional uit de strijd? Hoe kun je het belang van het kind centraal houden als de beide ouders alleen maar vechten? Wat staat er nu eigenlijk precies in de wet en hoe kun je daar in de gesprekken met de ouders gebruik van maken? Deze en andere vragen komen aan bod in deze praktijkgerichte training.

Deze driedaagse scholing (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/complexe-scheidingen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=24dca3e0) wordt gegeven door een docent die jarenlang ervaren heeft en weet hoe moeilijk het is om met complexe scheidingsproblematiek om te gaan. Zij (her)kent de handelingsverlegenheid en deelt haar kennis en schat aan ervaring met de cursisten, die veelal zoeken naar verdieping en houvast. Het programma biedt voldoende ruimte om eigen vragen / casuïstiek te behandelen en middels oefensituaties worden specifieke vaardigheden getraind met het oog op maximale praktische toepasbaarheid.

Docent

De hoofddocent van deze driedaagse training (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/complexe-scheidingen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=24dca3e0) studeerde pedagogische wetenschappen in Utrecht en studeerde als klinisch pedagoog af in 1975. Zij werkte in het speciaal onderwijs en medische kindertehuizen, daarna was zij bijna 25 jaar werkzaam bij de Raad voor de Kinderbescherming en vervolgens in de opvang voor mishandelde vrouwen en hun kinderen. Zij behaalde haar registratie als Gz-psycholoog en ontwikkelde zich tot specialist op het gebied van kind en echtscheiding en van adoptie. Over beide onderwerpen publiceerde zij artikelen en schreef zij boeken. Zij is nu werkzaam in haar eigen praktijk, Pedagogische Adviespraktijk Thuis en is daarnaast docent en een veelgevraagd spreker op congressen en symposia.

En verder:

* Deze training (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/complexe-scheidingen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=24dca3e0) is gericht op HBO- en academisch opgeleide professionals die in de uitoefening van hun beroep te maken krijgen met complexe scheidingen.
* Studiebelasting: een gemiddelde deelnemer besteedt ongeveer 60 uur aan het doorlopen van deze cursus.
* Accreditatie is aangevraagd voor negen beroepsregisters.
*  De prijs van deze cursus bedraagt € 999,- (ex. 21% BTW). Inclusief toegang tot de digitale leeromgeving; Examen- en accreditatiekosten; Handouts.
De lesboeken (geschatte totale kosten: € 50,-) dient de deelnemer zelf aan te schaffen.

Meer informatie en aanmelden op CES-educatie (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/complexe-scheidingen.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=24dca3e0). Daar is ook het aanmeldformulier te vinden.

 

hart hart