Ge­hecht aan God en de an­der, ver­bon­den met je­zelf

(Adv.)

On­li­ne con­gres op vrij­dag 16 april 2021

 

Gehechtheidsrelaties worden gezien als fundamenteel voor psychopathologie, psychosociale problemen en welbevinden. In de godsdienstpsychologie wordt ook de relatie tussen mens en God begrepen en onderzocht als een gehechtheidsrelatie. De ervaring van interpersoonlijke gehechtheid correspondeert vaak met de ervaring van God. Maar soms wordt onveilige menselijke gehechtheid juist in de geloofsrelatie gecompenseerd. In gehechtheidsrelaties houden het vermogen tot mentaliseren, zelfcompassie en begripvolle omgang met eigen gevoelens verband met de ervaring van (on)veilige gehechtheid.
 

Congres Ge­hecht aan God en de an­der, ver­bon­den met je­zelf.

Op vrij­dag 16 april 2021 van 10.00 tot 16.00 uur or­ga­ni­se­ren de Chris­te­lij­ke Ver­e­ni­ging voor Psy­chi­a­ters, Psy­cho­lo­gen en Psy­cho­the­ra­peu­ten (CVPPP), De Ne­der­land­se Ver­e­ni­ging van Vrij­ge­ves­tig­de Chris­ten Hulp­ver­le­ners (NVVCH), het Ken­nis­in­sti­tuut chris­te­lij­ke ggz (Kicg) en De Chris­te­lij­ke Zorg­ver­ze­ke­raar het on­li­ne con­gres Ge­hecht aan God en de an­der, ver­bon­den met je­zelf. (https://www.kicg.nl/activiteiten/congres-gehecht-aan-god-en-de-ander-verbonden-met-jezelf/)

De hoofd­spre­kers zijn prof. dr. Pehr Gran­q­vist & prof. dr. Han­ne­ke Schaap – Jon­ker.

Tij­dens het con­gres wordt in­ge­gaan op de re­la­tie met God als ge­hecht­heids­re­la­tie. Daar­in kan on­vei­li­ge men­se­lij­ke ge­hecht­heid cor­res­pon­de­ren met de ge­loofs­re­la­tie of wor­den ge­com­pen­seerd. In ge­hecht­heids­re­la­ties zijn ver­mo­gen tot men­ta­li­se­ren, zelf­com­pas­sie en be­grip­vol­le om­gang met ei­gen ge­voe­lens be­pa­lend voor de er­va­ring van (on)vei­li­ge ge­hecht­heid.

Praktisch:

Het congres kun je tot één week na 16 april online volgen. Dat kan alleen als je je aanmeldt voor dit congres. Wil je ook accreditatiepunten ontvangen dan moet je ook de pollvragen en andere zaken invullen.
Accreditatie is aangevraagd bij FGzPt, NIP/NVO, NVRG, NVvP, V&VN, VS, VVGN en SKGV

Tarieven:
Student: € 30,-;
Lid van de NVVCH of CVPPP: € 95,-
Medewerker De Hoop ggz  of Eleos: € 95,-
Overige deelnemers: € 130,-

Be­kijk ook de web­si­te van het kicg (https://www.kicg.nl/activiteiten/congres-gehecht-aan-god-en-de-ander-verbonden-met-jezelf/) voor meer in­for­ma­tie.

eleos eleos

Reacties
Reactie: (Guus Cruts)
8-3-2021, 15:02
P.S., Mensen die van onthechtheid hun religie maken, vallen die misschien onder de categorie die wordt aangeduid met: "Maar soms wordt onveilige menselijke gehechtheid juist in de geloofsrelatie gecompenseerd." ? Groet, Guus

Reactie: (Guus Cruts)
8-3-2021, 14:55
Alleen maar even voor de nuance: Meteen schieten mij ook Bijbelse figuren te binnen die zich gingen onthechten van de mensen om hen heen, teneinde zich te hechten aan hun roeping. Dat begon al vanaf het begin met Ibrahim die vertrok uit Ur. En menig profeet lag er sociaal gesproken ook wel behoorlijk buiten. Groetjes, Guus