Conflictscheidingen

(Adv.)

Online congres op 10 juni (waarna 30 dagen toegang

 

Echtscheiding is een life-event dat in het leven van kinderen vele risico’s teweeg kan brengen. De context waarin echtscheidingen zich afspelen is hierin een cruciale factor. Helaas gaat echtscheiding vaak gepaard met langdurige ouderlijke conflicten. Vanuit kindperspectief is echtscheiding niet alleen een verliessituatie, maar ook een (mislukte) poging van de ouders om iets te doen aan hun relatieproblematiek. Dit leidt bij echtscheiding tot een ouderlijke beslissing waarbij vanuit het kind gezien de eigen overwegingen van ouders voorrang krijgen op de wensen en de behoeften van het kind. Het doormaken van een echtscheiding is voor een kind dan ook geen gemakkelijke opgave.

Maar wat weten we over het functioneren van kinderen voor, tijdens en na een echtscheiding? Wat is bekend over veerkracht van kinderen tijdens en na complexe scheidingen? Hoe doorbreek je geweld en intergenerationele overdracht? Hoe geef je vanuit gezinsdiversiteit de begeleiding gestalte? Welke kennis en vaardigheid is van belang in de begeleiding van Islamitische gezinnen voor, tijdens en na echtscheiding?

Deze en andere, soortgelijke vragen staan centraal in de bijdragen van experts uit wetenschap en praktijk die hun medewerking verlenen aan dit praktijkgericht online congres (https://www.congresburo.com/aanbod/328/conflictscheidingen-4e-editie.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=592a4c4c).

Sprekers:

* Drs. Liesbeth Groenhuijsen: Ethische en andere dilemma’s, wat nu?

* Dr. Willemijn van Eldik: Het functioneren van kinderen bij ouderlijk conflict en scheiding

* Dr. Reine van der Wal: Veerkracht van kinderen na scheiding

* Dr. Margreet Visser: Het doorbreken van de cyclus van geweld in gezinne

* Robbert Hogenelst: Gezinsdiversiteit voor, tijdens en na echtscheiding

* Drs. Elisabeth de Zeeuw - van der Heide: Het beïnvloeden van emoties, gedachten en gedrag van ouders in conflictscheidingssituaties

* Jennet Ahbouk MSc.: Helpen vanuit superdiversiteit

 

Meer informatie en inschrijven: Euregionaal congresburo (https://www.congresburo.com/aanbod/328/conflictscheidingen-4e-editie.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=592a4c4c)

 

 

conflictscheiding conflictscheiding