Wie krijgt dit jaar van jou de Autismevriendelijkheidsprijs?

De Autismevriendelijkheidsprijs wordt jaarlijks tijdens de Autismeweek uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de participatie van mensen met autisme. Dit jaar gaat de prijs naar een persoon of een organisatie die zich hard maakt voor mensen met autisme als het gaat om het rekening houden met prikkels!

De Autismevriendelijkheidsprijs voor een individueel persoon gaat dit jaar naar de meest autismevriendelijke persoon als het gaat om prikkels. Heeft jouw sportvereniging bijvoorbeeld een trainer die denkt aan sporters met autisme? Of laat de docent of cursusleider zien dat hij of zij mensen met autisme begrijpt?

De Autismevriendelijkheidsprijs voor een organisatie zal dit jaar gaan naar de meest autismevriendelijke organisatie die zich inzet voor een omgeving waarin rekening wordt gehouden met prikkels. Ken jij bijvoorbeeld een organisatie waar ze prikkelarme uren hebben voor bezoekers met autisme? Laat het ons weten!

Aanmelden

Ken je een individu of organisatie die volgens jou de Autismevriendelijkheidsprijs 2020 verdient? Stuur dan uiterlijk 15 maart 2020 een mail met jouw nominatie: info@autismeweek.nl

Belangrijk is dat je daarbij ook een heldere toelichting en persoonlijke motivatie van je nominatie geeft, want daarop worden de inzendingen beoordeeld.

Let op: stuur je nominatie dus NIET aan GGZ Totaal, maar aan info@autismeweek.nl  De organisatie van de autismeweek leest de mail van GGZ Totaal niet!

De prijzen van vorig jaar

Vorig jaar werd Villa Abel uitgeroepen tot meest autismevriendelijke organisatie en Patrick Baggerman tot autismevriendelijkste persoon. Sas Boot werd Leerkracht van het Jaar.

Villa Abel in Leiden helpt studenten met autisme, onder meer door een prikkelarme studieruimte en goede begeleiding te bieden. ,,Wat een top initiatief! Villa Abel biedt studenten een veilige basis om te studeren en te groeien als mens. Veel studenten met autisme hebben moeite met plannen, uitvoeren en concentratie. Een plek speciaal gemaakt hiervoor met begeleiding is iets wat veel studenten en leerlingen met autisme hard nodig hebben”, aldus het juryrapport.

Voetbaltrainer

De jury werd overstelpt met nominaties voor Patrick Baggerman, die het auti-team van voetbalclub IFC in Hendrik-Ido-Ambacht traint. ,,Een teamsport kan erg lastig zijn, vooral voor kinderen met autisme. Om dit zó te organiseren en te begeleiden, dat iedereen er plezier in heeft is knap”, aldus het juryrapport. ,,Patrick toont een inzet die verder gaat dan verwacht mag worden. Niet alleen zorgt hij voor geduld, rust en structuur, maar hij maakt zelfs foto’s van de locaties waar ze wedstrijden spelen, om zo de kinderen voor te bereiden op de wedstrijden.”

Leerkracht

Sas Boot is moeder van een dochter met autisme, die op geen enkele school terecht kon. Boot begon toen zelf Acato in Rotterdam, een school voor thuiszitters. ,,Sas Boot is een doorzetter die de liefde voor onderwijs aan deze thuiszitters combineert met de voortdurende strijd tegen instanties als de gemeente”, aldus het juryrapport. Sas Boot schreef hierover het boek De Acato affaire.

Bron: NVA (https://www.autisme.nl/2020/01/13/wie-verdient-de-autismevriendelijkheidsprijs-2020/)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

autismevriend autismevriend