Psychische problematiek in de wijk

(Adv.)

Online congres op 3 juni (daarna te volgen t/m 2 juli 2021)

 

De hulpverlening aan mensen met een psychische en/of psychiatrische problematiek is de laatste decennia aan vele veranderingen onderhevig geweest.

De zorg voor mensen met een psychische kwetsbaarheid heeft zich steeds meer verplaatst van de instelling naar de samenleving. Dat kan ervoor zorgen dat deze mensen meer deel uit (blijven) maken van de maatschappij, maar het leidt ook tot allerlei wrijving en complexiteit in de hulpverlening aan deze mensen.

Hoe is het vanuit cliëntperspectief om te leven met een stigma? Hoe ziet herstel-ondersteunende zorg uit? Wat is een betaalbare methode in de behandeling van mensen met een persoonlijkheidsproblematiek? Wat weten we van de behandeling en begeleiding van mensen die lijden aan chronische depressie of psychose? Hoe concrete gespreksvoering toe te passen rondom KOPP problematiek?

Deze en andere vragen staan centraal tijdens dit online-congres (https://www.congresburo.com/aanbod/326/psychische-problematiek-in-de-wijk.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=5103472e) over het werken met psychische- en psychiatrische problematiek in de samenleving. De bijdragen van de sprekers worden exclusief voor deelnemers in de vorm van video colleges online gezet in een beveiligde en gebruikersvriendelijke leeromgeving.

Sprekers:

* Angela van Dongen: Stigma als sta in de weg in de terugkeer naar de maatschappij

* Gerard Lohuis: Werken vanuit verbinding en betekenisgeving

* Drs. Sandra Vos: Herstel-ondersteunende zorg: wat, waarom en hoe?

* Dr. Joost Hutsebaut: Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders: hoe kunnen we goede zorg voor mensen met een persoonlijkheidsstoornis toegankelijker maken?

* Prof. Dr. Mario Braakman: Psychose: wat en hoe?

* Prof. Dr. Jan Spijker: Herstel bij chronische depressie

* Dr. Carien de Kloet: In gesprek met patiënten en naastbetrokkene over KOPP

Dit online congres (https://www.congresburo.com/aanbod/326/psychische-problematiek-in-de-wijk.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=5103472e) start op 3 juni 2021 en is te volgen t/m 2 juli 2021

Klik hier voor meer informatie (https://www.congresburo.com/aanbod/326/psychische-problematiek-in-de-wijk.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=5103472e)

mensen mensen