Hulpverlenen aan kinderen met een autismespectrumstoornis en hun ouders

Cursus via e-Learning

 

Begeleiders en hulpverleners in de jeugd(gezondheids)zorg, gehandicaptenzorg en GGZ, krijgen met grote regelmaat te maken met kinderen en jongvolwassenen die een vorm van autisme hebben. Door hun autisme zijn een aantal situaties moeilijker voor hen dan voor de andere jeugdigen. Sociale situaties vinden ze soms moeilijk in te schatten en ook hun manier van informatie verwerken is anders.

Daar zul je dus rekening mee moeten houden in hun begeleiding. En dat kan alleen als je snapt wat autisme is. Het leren, de omgang met anderen en het hanteren van eventuele gedrags- en stemmingsproblemen kan alleen goed plaatsvinden als je de belangrijkste autisme-kenmerken kent. Deze e-Learning over autisme (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/e-learning-hulpverlenen-aan-kinderen-met-een-autismespectrumstoornis-en-hun-ouders.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=4849b62e) is dan ook een must voor iedereen die bijvoorbeeld niet weet wat er met ”theory of mind problematiek” of ”centrale coherentie problematiek” bedoeld wordt. Dit zijn immers belangrijke autisme kenmerken die aan veel van het denken en doen van deze jeugdigen ten grondslag liggen.

Omdat deze e-Learning cursus (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/e-learning-hulpverlenen-aan-kinderen-met-een-autismespectrumstoornis-en-hun-ouders.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=4849b62e) op een super simpele manier online aangeboden wordt, is hij geschikt voor iedereen die graag meer wil leren over autisme en de begeleiding daarvan, maar weinig tijd of budget ter beschikking heeft voor reguliere scholing. Je kunt deze e-Learning cursus volgen waar en wanneer je maar wilt. Zelfs in de bus of de trein naar het werk. Je kunt hem namelijk behalve op je PC of laptop, óók volgen op je smartphone, iPhone, tablet of iPad.

Aanbevolen literatuur: Giel Vaessen, Autisme….En nu?

Klik hier voor meer informatie over deze e-learning cursus (https://www.ces-educatie.nl/aanbod/e-learning-hulpverlenen-aan-kinderen-met-een-autismespectrumstoornis-en-hun-ouders.html#a_aid=GGzTotaal&a_bid=4849b62e)
 

 

familie familie