Nieuwe brochure oorzaken en adviezen over kinderen met ADHD

Kinderen die onrustig, impulsief of onoplettend zijn. Niet mee kunnen komen, boos of opstandig zijn. Het roept vragen op: ‘Wat is er aan de hand? Hoe komt dit? Wat kan het kind helpen?’ In een nieuwe brochure wordt uitleg gegeven over mogelijke oorzaken en worden tips en adviezen gegeven aan ouders over wat ze zelf kunnen doen en waar ze hulp kunnen vragen.

De brochure is zoveel mogelijk in lijn met de zorgstandaard ADHD (https://www.ggzstandaarden.nl/zorgstandaarden/adhd) (gepubliceerd in februari 2019). Ook de generieke module (https://www.ggzstandaarden.nl/generieke-modules/psychische-klachten-in-de-kindertijd) ‘psychische klachten in de kindertijd’ heeft aan de basis gestaan van deze brochure. Met name het bespreken van het bredere maatschappelijke kader en de eigentijdse normen die van invloed zijn op wat we als normaal/abnormaal zien zijn in overeenstemming met deze module. https://www.ggzstandaarden.nl/generieke-modules/psychische-klachten-in-de-kindertijd. De brochure is in lijn met de richtlijn voorlichting die 2020 openbaar wordt gemaakt.

De brochure kwam tot stand onder leiding van Monique Verburg (kinder- en jeugdpsychiater, GGZ centrum Wageningen) en Sanne te Meerman (socio-loog, Druk & Dwars) en met medewerking van de leden van de werkgroep Voor-lichting van de Landelijke Academische Werkplaats voor ADHD en Druk Gedrag.

De brochure is hier (http://adhdendrukgedrag.nl/wp-content/uploads/2020/06/Brochure20voorlichting.pdf?utm_medium=email) te downloaden.

Bron: ZonMW

-------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

 

jeugd GGZ blij jeugd GGZ blij