Stoorzender de Podcast: lotgenotencontact voor omstanders via appgroep

Een maand geleden publiceerden wij een interview (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3797490/nieuws/mensen_vertellen_dat_ze_door_onze_podcast_over_hun_eigen_problemen_zijn_gaan_praten.html?page=1) met de initiatiefnemers van ’Stoorzender de Podcast’, een Podcast over psychische problemen.. Ondertussen hebben zij een extra activiteit ontplooit: een appgroep voor lotgenotencontact.

Claire en Jeroen: ”Wanneer je kind, partner, vriend(in), of je zus last heeft van psychische problemen is dat heel vervelend. Als omgeving wil je er zijn voor diegene, maar eigenlijk heb je geen idee hoe je het aan kunt pakken. Ondertussen probeer je zelf je hoofd boven water te houden. Ook jij moet je verhaal kwijt kunnen, maar een psycholoog is niet te betalen.
Wij lopen vaak tegen dit verhaal aan en krijgen dit ook vaak van anderen te horen. Daarom hebben we besloten om lotgenotencontact voor omstanders op te zetten.”

Gratis aanmelden

In de appgroep zitten mensen die in hetzelfde schuitje zitten: ze hebben een partner of familielid met psychische problemen. In de appgroep kunnen ze vrijuit praten over de uitdaging die de psychische stoornis van die naaste met zich meebrengt. Samen weet je meer dan alleen.

Opgeven kan via het formulier op de website van Podcast de Stoorzender, dat vind je hier (https://stoorzenderpodcast.wordpress.com/lotgenotencontact-voor-omstanders/).

-------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

ehealth 4 ehealth 4