Vandaag, donderdag 10 september, is Wereld Suïcide Preventie dag

Vandaag, 10 september, is Wereld Suïcide Preventie dag. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij alle mensen die zijn overleden door zelfmoord, en de naasten en betrokkenen van deze mensen. Doel van deze dag (een initiatief van de International Association for Suicide Prevention (IASP)) is het doorbreken van het stigma, zodat we elkaar kunnen helpen een wereld zonder zelfmoord mogelijk te maken. Op veel plekken branden mensen om 20.00 uur een kaars voor het raam.

Zelfmoord is een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Jaarlijks sterven een miljoen mensen door zelfmoord. Dat is meer dan het aantal mensen dat in oorlogen of bij terroristische aanslagen om het leven komt of vermoord wordt. In 2020 zal het aantal zelfdodingen tot 1,5 miljoen mensen per jaar zijn gestegen.

Activiteiten

Op en rond de dag zelf worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo vertoont de GGD Amsterdam op 10 september de documentaire ‘De onbegrijpelijke dood van Mitchel’ in het Ketelhuis. Projectleider Lyna Polikar neemt deel aan het nagesprek. Meer informatie:  www.ketelhuis.nl/ (http://www.ketelhuis.nl/)

In het licht van deze dag organiseert RINO Amsterdam in samenwerking met o.a. 113 Zelfmoordpreventie het congres Suicidepreventie (https://www.113.nl/actueel/10-september-congres-suicidepreventie-van-goedbedoelend-naar-professioneel): van goedbedoelend naar professioneel. 

Bron: GGD Amsterdam (https://www.ggd.amsterdam.nl/nieuwsoverzicht/wereld-suicide-preventie-dag/) / Stichting 113 (https://www.113.nl/actueel/10-september-congres-suicidepreventie-van-goedbedoelend-naar-professioneel)

-------------------------------------------------------------------------------------

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

-------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

113 campagne 113 campagne

Reacties
Reactie: (Willy)
25-8-2020, 08:59
Hoe kom ik aan een reservering of ticket voor de documentaire? In het Ketelhuis(Ze vermelden in de agenda geen activiteit) Hartelijke groet, Willy