In 'Stoorzender' bespreekt een jong koppel de worsteling met psychische stoornissen

Claire de Groot (21) worstelt met een depressie, een dwangstoornis en een persoonlijkheidsstoornis, en heeft een verleden met anorexia. Haar vriend Jeroen Sturing (24) is journalist en radiomaker, en besloot samen met zijn vriendin met ‘Stoorzender de podcast’ in de wereld van mentale stoornissen te duiken.

Maak het bespreekbaar

 In ‘Stoorzender, de Podcast’, hoor je indringende, open gesprekken met belangrijke gasten op het gebied van mentale gezondheid en hoor je hoe de makers zelf met het onderwerp omgaan. Voor Claire en Jeroen is de podcast een manier om mentale stoornissen bespreekbaar te maken.

‘Er heerst nog een gigantisch taboe op het onderwerp mentale stoornissen en het is heel belangrijk dat het taboe van het onderwerp afgaat. Hopelijk kan de podcast daaraan bijdragen.’ 

De podcast is voor hen ook een manier om elkaar beter te leren kennen. In de podcast gaat het vooral over hoe er te leven valt met mentale stoornissen, zowel voor de ‘patiënt’ zelf, als voor de omgeving en de lastige opgaves die daarbij horen. Wat doe je bijvoorbeeld als je kind zichzelf beschadigt?

Het eerste seizoen staat nu online

Het volledige eerste seizoen van ‘Stoorzender de podcast’ is nu overal te beluisteren. Onder andere Menno Oosterhoff en Aafke Romeijn komen aan het woord over onderwerpen als depressies, suïcidaliteit, dwangstoornissen, zelfbeschadiging en anorexia. Allemaal onderwerpen waar Claire zelf ook mee te maken heeft en die nog heel lang actueel gaan blijven. De podcast is te vinden op alle platformen, waaronder Spotify (https://open.spotify.com/show/6xA37Ga0ZiuoFXtTldkxEg?si=ZEqdT3C-SeOW42rOLPSghA) en Apple Podcasts (https://podcasts.apple.com/nl/podcast/stoorzender-de-podcast/id1497324879).

Vind je dit interessant? In de GGZ Totaal van aanstaande maandag vertellen Claire en Jeroen uitgebreid over het hoe en waarom van hun podcast.
Abonneren op GGZ Totaal is gratis en kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.

d7ecac4a-9cc1-41d7-a692-865917e0c6d7 d7ecac4a-9cc1-41d7-a692-865917e0c6d7