'Last Man Standing' op 5 september, dit jaar vanwege corona vanuit huis

Vanwege het coronavirus is Last Man Standing dit jaar in een ander jasje gestoken. Deelnemers gaan nog steeds samen staan voor iedereen die te maken heeft met psychische klachten, onder begeleiding van muziek, een ’spelleider’, interviews en entertainment. Alleen gebeurt dit niet op het water maar vanuit huis: Last Man Standing@home. 

”Last Man Standing@home is een unieke editie van Last Man Standing waarbij je maximaal 3 uur op een verhoging in je eigen omgeving gaat staan, schrijft organisator MIND. ”Iedereen kan op zijn eigen manier meedoen: vanuit huis of ergens in de buurt, op een paal of op een andere verhoging, alleen of met vrienden. Als het maar veilig is. Via een online livestream zijn we gedurende die 3 uur met elkaar verbonden.”

Het zijn nu moeilijke tijden die extra ingrijpend zijn voor jongeren die psychisch al kwetsbaar zijn. Scholen zijn dicht, bijbaantjes of stages gaan niet door en opeens zit je thuis. Psychische hulp is minder of niet meer toegankelijk. Jongeren voelen zich meer eenzaam, angstiger, hebben meer last van depressie of slapen slechter. Juist NU is aandacht, hulp en ondersteuning dus nodig.”
Daarom hebben we Last Man Standing dit jaar in een ander jasje gestoken. We gaan nog steeds staan,

Wat is Last Man Standing@home?

Last Man Standing@home is een unieke editie waarbij je maximaal 3 uur op een verhoging in je eigen omgeving (huis, tuin, park in de buurt, sportveld, straat etc.) gaat staan. Het doel en de gedachte van de actie blijft hetzelfde. Je kunt gaan staan op een krukje, bankje of boomstronk. Of een paal natuurlijk ;)  Zolang het maar veilig is. 

Via een online livestream zijn de deelnemers en organisatoren gedurende die 3 uur met elkaar verbonden, dus toch een beetje samen. En net als bij de andere edities blijft de stemming er in met o.a. BN’ers, muziek, entertainment en interviews.  

Vanwege de locatie is het aantal deelnemers niet langer meer beperkt, dus iedereen kan meedoen! Sterker nog, de organisatie wil deze editie groter maken dan ooit! Ook kan je (nog steeds) samen deelnemen met bijvoorbeeld je vrienden, familie of sportclub (check van tevoren wel even goed of er voldoende ruimte is om genoeg afstand van elkaar te houden)!

Het doel

Met de actie wil MIND een zo hoog mogelijk bedrag ophalen om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. MIND zet zich in voor jongeren door middel van voorlichting, hulp en advies en door het bevorderen van openheid. Zo biedt MIND de MIND Young Academy op scholen de MIND Young Studio, een online platform om jongeren te helpen om te gaan met psychische problemen en het taboe hierop te doorbreken. 

Wil je meedoen? Wil je meer weten? Ga dan naar Lastmanstanding.nl (https://www.doemeemetmind.nl/evenement/last-man-standing-2020)

****************************************************

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

Last man 2019 Last man 2019