Jeugdzorginstellingen Spirit en de Bascule gaan samen verder als Levvel

Spirit en de Bascule zijn sinds 1 juli officieel gefuseerd. Ze gaan samen verder onder de naam Levvel. De jeugdzorginstellingen werken al jaren samen en het bestuur was al gefuseerd.

”In Nederland zien we nog te vaak de jeugdzorg en kinder- en jeugdpsychiatrie als twee gescheiden werelden. Bij Levvel komen die werelden samen”, staat op de website van Spirit. We combineren onze expertises vanuit de specialistische jeugdzorg en de academische kinder- en jeugdpsychiatrie. We bieden op”een effectieve en efficiënte manier de hulp die nodig is: integraal, van ambulante opvoedondersteuning tot hoog complexe psychiatrische zorg voor kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen. Samen zijn we veel meer dan alleen.”

Levvel biedt dus van ambulante opvoedondersteuning tot hoogcomplexe psychiatrische zorg voor kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen. “Met de combinatie van praktische ervaring en (wetenschappelijke) kennis vinden we kansen en oplossingen die passen bij het leven van kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen.”

Voor de mensen die al bij Spirit of de Bascule in bahandeling zijn, verandert er weinig, zo benadrukken de organisaties. ”Natuurlijk blijven we vol inzetten op onze samenwerking met het onderwijs, volwassen GGZ, politie, justitie, maatschappelijke opvang, woningbouwcorporaties en gemeenten, en met organisaties en netwerken uit hele andere branches.”

Bron: Spirit (https://www.spirit.nl/2020/07/spirit-en-de-bascule-samen-verder-als-levvel/)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

levvel levvel