In Hoeksche Waard gaat poh-ggz helpen om wachttijden specialistische GGZ te verkorten

De gemeente Hoeksche Waard gaat, als een van de vijftien organisaties in de regio, helpen om de wachttijden in de specialistische gezondheidszorg (GGZ) te verkorten. Die zijn nu te lang, waardoor mensen met psychische problemen soms nog lange tijd om hulp verlegen zitten. Dat schrijft het AD.

Net als de Hoeksche Waard zetten ook Goeree-Overflakkee, de ‘buurgemeenten’ op het eiland Voorne-Putten en zorg- en huisartsengroepen in de regio hun handtekening onder de afspraak. Die moet er voor zorgen dat de wachttijd korter wordt en volwassenen met psychische problemen en jongeren met bijvoorbeeld autisme, ADHD of een gedragsstoornis sneller geholpen worden

Uit de samenwerking op de Zuid-Hollandse Eilanden komen meerdere projecten voort. Samen moeten ze het resultaat bereiken en de soms lange wachttijden te verkorten. Zo worden er onder meer praktijkondersteuners ‘GGZ-jeugd’ ingezet bij huisartsen, worden consultaties bij een psychiater laagdrempeliger en wordt ook e-Health ingezet om mensen te helpen.

Passende hulp

Een belangrijke rol in het terugdringen van de wachttijd is weggelegd voor de praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk. Die persoon wordt de ‘spin in het web’, omdat hij of zij er voor zorgt dat een de zorgvraag snel bij de juiste organisatie terecht komt en er passende hulp geboden kan worden.

Bron: Bas Boerma / Algemeen Dagblad (https://www.ad.nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard-gaat-helpen-om-de-wachttijden-bij-ggz-terug-te-dringen~a519eb03/)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

wachtlijst 4 wachtlijst 4