'Stay-online' laat jongeren met elkaar in contact komen om psychische klachten te bespreken

De initiatiefnemers (Stichting ONTDEC) van het nieuwe platform Stay on Line (https://stay-on-line.nl/) vinden dat het mentaal welzijn van jongeren en jongvolwassenen meer aandacht moeten krijgen in de coronacrisis: “Jongeren kunnen zich in deze tijden heel eenzaam en angstig of depressief voelen.” Om die reden hebben zij Stay on Line (https://stay-on-line.nl/) opgericht. Hiermee kunnen jongeren en jongvolwassenen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen én hulp krijgen door te chatten met studenten van opleidingen zoals toegepaste psychologie of social work.

Uit eerdere berichtgeving en onderzoek van I&O Research bleek al dat de helft van de jongeren meer gevoelens van eenzaamheid ervaart sinds de coronacrisis. Met het (deels) wegvallen van sociale vangnetten, zoals sportclubs, school en vrienden, is het praten over deze gevoelens lastiger geworden. “Juist nu met de sociale isolatie is het belangrijk dat er een vorm van contact mogelijk blijft waardoor jongeren weten dat ze er niet alleen voor staan.”

Hetzelfde schuitje

Stay on Line zet jongeren ervaringscoaches in om met jongeren in gesprek te komen. Deze jongeren weten als geen ander hoe het is om eenzaam te zijn, angstgevoelens te ervaren of autisme te hebben. “Uiteindelijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje en is deze verandering voor ons allemaal heel apart. Angstig zijn of depressief worden komt voor veel mensen ineens dichterbij dan ooit en je hebt elkaar dan nodig om ermee te kunnen dealen. Een luisterend oor en steun van een gelijkgestemde is van groot belang. Veel jongeren die wij spreken vinden het fijn om te beseffen dat er iemand voor ze is waar ze in alle veiligheid over hun angsten en zorgen mee kunnen chatten, appen of praten.”

“Stap over je angsten heen en deel je zorgen! Wij vinden niks vreemd of gek, we staan echt voor een ieder klaar. Iedereen is welkom er is geen enkel stigma, wij zijn al met bijna elk onderwerp bekend. Je hoeft het niet alleen te doen! We doen dit samen!”

Behoefte aan contact via Stay On Line? Je kunt meer informatie vinden via hun website (https://stay-on-line.nl/). 

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), Opgeven van je mailadres is voldoende.
Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

stay online stay online