Activiteiten op World Bipolar Day: 'Muziek en de bipolaire stoornis’

Elk jaar op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, is het World Bipolar Day. Vincent van Gogh werd postuum gediagnosticeerd als mogelijk een bipolaire stoornis te hebben gehad. De boodschap van World Bipolar Day is om wereldwijd aandacht te vragen voor de bipolaire stoornis en stigma tegen te gaan. Door internationale samenwerking is het doel om wereldwijd informatie te geven over de bipolaire stoornis om zo meer begrip voor en kennis over de stoornis te creëren. Zie ook de website van de ISBD (https://www.isbd.org/) over World Bipolar Day (Engelstalig).

Ieder jaar organiseren de deelnemende instellingen aan KenBiS (https://www.kenniscentrumbipolairestoornissen.nl/) in samenwerking met plusminus activiteiten rondom World Bipolar Day.

In 2020 is het thema ‘muziek en de bipolaire stoornis’.
Op verschillende plaatsen in het land worden bijeenkomsten georganiseerd.

Zo wordt op vrijdag 3 april In Vlissingen een ontmoetingsconcert georganiseerd onder de noemer ‘Bipolaire stoornis en psychose’. Tussen 19.30-23.00 uur is er een optreden van de band ’Soulbeat’ en er is een open podium (in The Ballroom, Oude Markt 41, Vlissingen).
In andere steden zijn soortgelijke activiteiten, onder andere op 26 maart in Schagen, op 30 maart in Breda, Deventer, Enschede, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle Op dinsdag 31 maart in Gorinchem en op vrijdag 3 april in Vlissingen.

Ga voor een actuele lijst, meer gegevens over de activiteiten en de manier van aanmelden naar de site van KenBiS (https://www.kenniscentrumbipolairestoornissen.nl/nieuws/world-bipolar-day/)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief die tweemaal per maand verschijnt dan iets voor jou! Opgeven van je mailadres is voldoende.
Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

WBD-Logo-290x300 WBD-Logo-290x300