Open dag voor jongens en mannen met eetproblematiek

Een eetstoornis, dat is toch een typische vrouwenziekte? Nee, een eetstoornis komt ook steeds vaker voor bij jongens en mannen. Maar door het stigma op eetstoornissen ervaren deze mannen een hoge drempel bij het zoeken naar hulp. Stichting JIJ wil dit graag veranderen.

Op zaterdag 7 maart van 11.00 uur tot 15.00 uur organiseert Stichting JIJ in haar locatie te Rotterdam-Kralingen een gratis Open Dag voor jongens en mannen die kampen met eetproblematiek. Deze dag zal geheel in het teken staan van (h)erkenning en het delen van kennis en ervaringsverhalen. Naasten zijn ook welkom.

Stichting JIJ

Stichting JIJ is opgericht op 5 maart 2010 door twee ervaringsdeskundigen. Zij wilden hun ervaring met een eetstoornis én hun ervaring met herstel positief inzetten om voor anderen met dezelfde problematiek iets waardevols te kunnen betekenen in hun herstelproces. De Stichting in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vrijwilligersorganisatie, bestaande uit ruim 75 vrijwilligers, die jaarlijks aan circa 2000 mensen met een verstoorde relatie met eten en hun naasten informatie en advies geeft. Daarvan had zij 93 mensen in 2018 in een begeleidingstraject.

De cliënten van Stichting JIJ
Stichting JIJ richt zich met een deel van haar aanbod in eerste instantie op kinderen en jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen, woonachtig of studerend in de regio Zuid-Holland, waaronder een groot deel afkomstig is uit Rotterdam en omliggende gemeenten. Een ander deel van het aanbod, waaronder het inloophuis en ons IAS-punt, is toegankelijk voor mensen uit heel Nederland.

Meer informatie is te vinden op stichting-jij.nl (https://www.stichting-jij.nl/) of op te vragen via: info@stichting-jij.nl (mailto:info@stichting-jij.nl).

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief die tweemaal per maand verschijnt dan iets voor jou! Opgeven van je mailadres is voldoende.
Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

stichting jij stichting jij