CBR past informatie over autorijden met ADHD of ADD aan

Het CBR heeft de informatie over autorijden met ADHD/ADD verbeterd. De informatie is bestemd voor zowel (aspirant) bestuurders als zorgverleners en is tot stand gekomen met input van patiënten, zorgverleners en Impuls (https://www.impulsenwoortblind.nl/adhd/nieuws-adhd/betere-info-over-autorijden-met-adhd-bij-cbr/).

Inleidend schrijft het CBR voor mensen met ADHD of ADD (https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-houden/nl/hoe-kan-ik-rijden-met/hoe-kan-ik-rijden-met-adhd.htm): ”Mensen met ADHD of ADD kunnen meestal prima veilig autorijden. Zeker als zij er medicijnen voor gebruiken. Toch kan autorijden soms lastiger zijn. Omdat mensen met ADHD of ADD in meer of mindere mate last hebben van aandachts- en concentratieproblemen of impulsiviteit. Daarom zijn er regels over rijexamen doen en autorijden met ADHD of ADD.”

Ook voor zorgverleners heeft het CBR adviezen (https://www.cbr.nl/nl/voor-artsen/nl/patienten-voorlichten/voorlichting-specifieke-ziektebeelden/voorlichten-over-rijden-met-adhd-of-add.htm): ”...als uw patiënt daarnaast ook andere gezondheidsproblemen heeft of meerdere soorten medicatie tegelijkertijd gebruikt, kan dit zorgen voor onveilige situaties. Om deze risico’s te beperken zijn er regels over rijden met ADHD en ADD. Als zorgverlener heeft u een belangrijke rol in de voorlichting. Over zowel risico’s als regels. Zodat uw patiënt veilig de weg op kan.”

Behalve deze inleidende teksten bantwoordt het CBR nog een aantal specifieke vragen op de site.

Bron: CBR

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief die tweemaal per maand verschijnt dan iets voor jou! Opgeven van je mailadres is voldoende.
Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

accountant GGZ accountant GGZ