Afscheid Wilma Boevink van het Trimbos-instituut

Met haar zeeën aan kennis en ervaring neemt Wilma Boevink 31 december afscheid van het Trimbos-instituut (https://www.trimbos.nl/actueel/nieuws/bericht/na-30-jaar-afscheid-van-trimbosboegbeeld-wilma-boevink)en zal zij zich, naast een nieuwe uitdaging bij RIBW AVV, vanuit de Universiteit Maastricht gaan richten op het uitbouwen van (inter)nationaal onderzoek naar ervaringsdeskundigheid in de door haar mede-opgerichte organisatie: URC, User Research Centre.

Gezaghebbend en een strijder voor de herstelbeweging in de ggz. Een wetenschappelijk zwaargewicht en stevig pleitbezorger van ervaringsdeskundigheid. Taboedoorbrekend over psychische problemen en immer de oorlog verklarend aan stigmatisering van mensen met psychische kwetsbaarheid. De lijst gaat maar door met beschrijvingen over dr. Wilma Boevink die als stagiaire 30 jaar geleden bij het Trimbos-instituut begon en in 2017 promoveerde in ervaringsdeskundigheid. In haar proefschrift betoogt ze sterk het belang van ervaringsdeskundigheid voor de ggz.

Pleitbezorger voor Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid

Wilma Boevink heeft veel betekend voor het realiseren van breed en diepgaand onderzoekswerk naar herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid in de ggz. Zij promoveerde op 13 april 2017 op een omvangrijk onderzoekaan de Universiteit van Maastricht. Wilma Boevink heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot boegbeeld van het HEE team, een beweging die zich inzet voor professionalisering van empowerment en ervaringsdeskundigheid van psychisch kwetsbare mensen. Hier gaat het om herstel, in alle opzichten: persoonlijk, maatschappelijk en sociaal herstel zoals wonen, werken en contacten.

Wilma Boevink heeft met het HEE team een grote bijdrage geleverd aan verbreding van het netwerk, vergroten van impact en vernieuwen en ondersteunen van herstelprocessen. Daarvoor ontwikkelde Wilma Boevink instrumenten die vooral worden ingezet in de langdurige ggz waar speciaal opgeleide ervaringsdeskundigen professioneel ondersteuning bieden bij herstelprocessen. Dankzij de inzet van Wilma Boevink, de HEE beweging en meerdere samenwerkingspartners (zoals de Stichting Rehabilitatie ’92, maar ook de Vereniging voor Ervaringsdeskundigen VvEd), is ervaringsdeskundigheid naar een hoger en nu onmisbaar niveau gebracht in de ggz en het brede sociaal domein. Door de professionele en persoonlijke inzet, maar vooral ook de maatschappelijke betrokkenheid van Wilma Boevink is de positie van ervaringsdeskundigheid in het brede ggz-beleid steviger verankerd.

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief die tweemaal per maand verschijnt dan iets voor jou! Opgeven van je mailadres is voldoende.
Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

integrale zorg integrale zorg

Reacties
Reactie: (Jan Verhaegh)
24-12-2019, 09:23
mijn complimenten voor je zeer waardevol en productief werk bij Trimbos en Veel succes op de Universiteit Maastricht voor wie je so wie so een grote verrijking betekent..

Reactie: (Guus Cruts)
19-12-2019, 11:59
P.S., Eerst naar youtube, en dan zoeken op: QxhAR2nzxHw Héél véél succes verder in Maastricht! Groetjes, Guus

Reactie: (Guus Cruts)
19-12-2019, 11:45
Wilma bedankt voor alles, en héél véél succes gewenst in Maastricht, en dan ga ik nog even bijpassend luisteren naar waar het niet 'breèd' is, maar wel 'lààànk': https://www.youtube.c/watch?v=QxhAR2nzxHw Groetjes, Guus