Veelgestelde vragen over dexamfetamine (en de antwoorden)

Vanaf juli 2019 moeten mensen die 2,5 mg dexamfetamine gebruiken overstappen op Amfexa (5mg). Sinds september is Elvanse (langwerkende dexamfetamine) ook een alternatief.  Beide pillen zijn duur. Gelukkig zijn er terugbetaalregelingen voor deze middelen maar die roepen veel vragen op. Vragen blijven er ook over de mogelijkheid om toch 2,5 dex te blijven gebruiken bij medische noodzaak. En hoe zit het nu met de kosten en vergoedingen van de verschillende dexamfetamine-varianten? En het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage voor medicijnen? Hieronder een aantal veel gestelde vragen én antwoorden over dexamfetamine.

Impuls en Woortblind (https://www.impulsenwoortblind.nl/nieuws/antwoorden-op-veel-gestelde-vragen-over-dexamfetamine/) zette de meest prangende vragen op een rij. Op hun website (https://www.impulsenwoortblind.nl/nieuws/antwoorden-op-veel-gestelde-vragen-over-dexamfetamine/) vind je op de volgend vragen antwoord:

* Hoe zit het in 2020 met Eigen Bijdrage en Eigen Risico?
* Hoe werkt de teruggaveregeling voor Amfexa?
* Hoe werkt de TerugBetaalRegeling voor Elvanse?
* Kan ik ook een rekening van de apotheek indienen bij TBR?
* Ik moet mijn medicatie bij de apotheek zelf betalen en zelf indienen bij de verzekering. Klopt dat?
* Waarom moet ik dan toch zelf de Amfexa of Elvanse betalen bij apotheek?
* Hoe zit het met de vergoeding van apotheekbereide dexamfetamine 2,5 mg?

Bron: Impuls en Woortblind

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief die tweemaal per maand verschijnt dan iets voor jou! Opgeven van je mailadres is voldoende.
Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

psychofarmaca 5 psychofarmaca 5