Aantal doden door e-sigaret stijgt in VS naar 47

In de Verenigde Staten is het aantal mensen dat is overleden door gebruik van e-sigaretten gestegen naar 47, meldt de Amerikaanse gezondheidsorganisatie CDC (https://www.cdc.gov/tobacco/basic_information/e-cigarettes/severe-lung-disease.html). Afgelopen week overleden maar kiefst vijf mensen. De 47 slachtoffers komen uit 25 verschillende staten en zijn tussen de 17 en 75 jaar oud.

Het aantal patiënten ten gevolge van vaping - het ’roken’ van e-sigaretten - is gestegen naar 2290 gevallen. Een week geleden telde het CDC nog 42 doden en 2172 zieken. De oorzaak van longschade door e-sigaretten is volgens het CDC nog onduidelijk.

Dat mensen overlijden door gebruik van e-sigaretten lijkt beperkt te blijven tot Noord-Amerika. In Europa is tot nu toe geen vergelijkbare toename gemeld. In België (https://www.demorgen.be/nieuws/na-de-eerste-vape-dode-in-belgie-moet-de-e-sigaret-verboden-worden~bac78877/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F) is wel één iemand overleden waarbij het sterke vermoeden bestaat van een verband met de e-sigaret, maar zeker is dat niet.

***

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

Verslaving GGZ Verslaving GGZ