Op Instagram is voortaan geen automutilatie meer te zien

Instagram verbiedt voortaan dat foto’s van zelfverminking laten zien, worden vertoont op het netwerk. Het medium wil daarmee de strijd aangaan tegen automutilatie en zelfdoding bij jongeren. 

“De laatste maand hebben we gemerkt dat we rond zelfverminking en zelfdoding niet het standpunt innemen dat we zouden moeten innemen”, schrijft Instagram in een nieuwsbericht (https://instagram-press.com/blog/2019/10/27/taking-more-steps-to-keep-the-people-who-use-instagram-safe/). “We moeten meer doen om de meest kwetsbare mensen die Instagram gebruiken, veilig te houden. Daarom brengen we vanaf vandaag enkele wijzigingen aan in ons beleid, na uitgebreide gesprekken met academici en experts over jeugd, mentale gezondheid en suïcidepreventie.”

Niet volledig verwijderd

Concreet zullen foto’s van automutilatie, zoals snijwonden, niet meer toegestaan zijn. De beelden worden verwijderd als ze toch online worden geplaatst. Littekens van wonden die al genezen zijn, worden niet meer vertoond in zoekopdrachten en zullen ook niet opduiken in de suggesties. Ze zullen echter niet volledig verwijderd worden. “We willen mensen die zich in een moeilijke situatie bevinden en die inhoud posten als een kreet om hulp, niet stigmatiseren of isoleren”, aldus de baas van Instagram, Adam Mosseri.

Denk jij aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat via 113.nl.

Bron: Instagram (https://instagram-press.com/blog/2019/10/27/taking-more-steps-to-keep-the-people-who-use-instagram-safe/)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

instagram instagram