Ook GGZ Nederland neemt afstand van wet BIG II

GGZ Nederland heeft in een enquête onder haar leden de vraag voorgelegd hoe zij tegen de introductie van de regieverpleegkundige in het wetsvoorstel BIG II aankijken. Zo’n 85% van de leden geeft aan functiedifferentiatie niet via de wet te willen regelen. GGZ Nederland neemt daarmee afstand van de verankering van verpleegkundige functiedifferentiatie in de wet BIG II.

Eerder had de minister het invoeringstraject van de wet BIG II al stilgelegd. De protesten vanuit de beroepsgroep verpleegkundigen tegen de invoering van het nieuwe beroep regieverpleegkundige en de overgangsregeling waren dermate massaal en hevig dat voortzetting op grond van de geformuleerde uitgangspunten in de wet en de overgangsregeling onmogelijk en onverstandig zou zijn.

De ontwikkeling van functiedifferentiatie is op zichzelf zinvol, vindt GGZ Nederland, maar dit moet niet bij wet worden geregeld. Volgens de belangenorganisatie gaat het om een ontwikkeling die samen met de leden en in gesprek met de verpleegkundigen werkzaam binnen de ggz, moet worden vormgegeven. GGZ Nederland en de Brancheorganisaties Zorg (BoZ) willen samen met verpleegkundigen een nieuwe route inzetten naar functiedifferentiatie.

Bron: GGZ Nederland (https://www.ggznederland.nl/actueel/ggz-nederland-trekt-steun-aan-wettelijke-regeling-regieverpleegkundige-in)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

 

verpleegkundige 3a-1 verpleegkundige 3a-1