GGZ-instelling Vincere Groep failliet verklaard

Persbericht.

GGZ-instelling Vincere Groep is maandag failliet verklaard. De specialist in verslavingszorg zou een schuld van zo’n 10 miljoen euro hebben.

De uitspraak is volgens een woordvoerster van Rechtbank Limburg vervroegd, vanwege een reeks andere faillissementen die al op 10 september zijn uitgesproken en verband houden met de Vincere Groep. 

Aanvankelijk zou het faillissement aanstaande woensdag worden uitgesproken. Door het faillissement komen iets minder dan 200 medewerkers op straat te staan. 

Verslavingen
De instelling, die sinds 2012 bestaat, behandelt alcohol-, drugs- gok- en seksverslavingen. Daarnaast zijn mensen met psychiatrische stoornissen bij Vincere in behandeling. De instelling heeft in Limburg behandellocaties in Margraten, Cadier en Keer, Sittard, Venlo en Heerlen. Ook is er een vestiging in Amsterdam. In het buitenland heeft de organisatie locaties in Portugal en Zuid-Afrika.

Manier van bekostiging
De GGZ-kliniek kwam in zwaar weer door de manier van bekostiging. Dat heeft eronder mee te maken dat Vincere een niet-gecontracteerde zorgaanbieder is. Dat houdt in dat zorgverzekeraars de vergoedingen niet op de rekening van de instelling storten, maar op de rekening van de cliënt. Die zou vervolgens de behandeling zelf moeten vergoeden, maar dat zou niet altijd gebeuren. Het deel dat niet vergoed werd, werd ook niet in rekening gebracht bij de patiënt.

Administratieve verplichtingen
Verder wilden de zorgverzekeraars de zorg die Vincere aanbiedt reduceren en de klinische zorg afbouwen. De administratieve verplichtingen die daarbij kwamen kijken, zorgden voor vertragingen als patiënten in behandeling werden genomen. Dat alles deed uiteindelijk de organisatie de das om. 

Een curator inventariseert of er mogelijkheden zijn voor een doorstart. De behandelingen van de huidige cliënten worden afgemaakt.

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

verslaving drugs verslaving drugs