Congres Dwang en Drang; ‘Jeugd is ónze zorg’!

Congres Dwang en Drang; ‘Jeugd is ónze zorg’! op 28 november 2019 (adv)

Hoe dringen we dwang en drang terug en zorgen we voor een zorglandschap in vrijheid?

 

Zorgen voor de jeugd zet onze elke dag weer op scherp. We willen zorg leveren waar de jongeren beter van worden, waar ze vertrouwen in hebben en waarbij zij zich geholpen voelen weer een stapje dichter bij hun einddoel te komen. De werkgebieden van Jeugdzorg, Jeugdzorg+, Ortho pedagogische instellingen en Jeugd GGZ zijn steeds dichter bij elkaar komen liggen. Tijd om samen op te gaan, samen de problemen waar we tegen aanlopen op te pakken, samen te leren en te ervaren. Tijd om gezamenlijk een dag op te trekken en het alleen maar te hebben over die ene vraag: Hoe dringen we dwang en drang terug en zorgen we voor een zorglandschap in vrijheid?

Op donderdag 28 november a.s. gaan we elkaar motiveren, uitdagen en helpen om tot alternatieven te komen, om samen de verantwoordelijkheid te voelen en te tonen; Jeugd is onze zorg! Het congres is voor alle medewerkers van Jeugdzorg, Jeugdzorg+, Orthopedagogische instellingen en Jeugd GGZ die zich bezighouden met het terugdringen van Dwang en Drang in de breedste zin van het woord. Medewerkers van leefgroepen, opname afdelingen, orthopedagogische behandelcentra, HIC-Jongeren, langdurige behandelsettingen, maar ook betrokken beleidsmakers en staffunctionarissen, kortom voor het hele jeugdveld. Het congres gaat plaatsvinden in de Basiliek te Veenendaal van 10.00 tot 16.00 uur.

Tijdens het congres geven, in het plenaire deel, keynote speakers en enkele veldwerkers een terugblik en een houtskoolschets van de toekomst. Aansluitend vinden er verschillende workshoprondes plaats, zijn er stands en banners (posters). Deze markt van best practices, promising practices en innovatieve ontwikkelingen uit de verschillende sectoren biedt voor eenieder wat wils!

 

Datum en locatie:

Donderdag 28 november 2019 van 10.00 tot 16.00 uur, de Basiliek in Veenendaal 

 

Meer informatie en inschrijven (https://www.dwangendrang.nl/inschrijven/)

Graag tot ziens op 28 november!

Advertorial Congres Dwang en Drang 28 nov 2019 kopie Advertorial Congres Dwang en Drang 28 nov 2019 kopie