TOPGGz-keurmerk voor vier afdelingen, waarvan twee nieuw

Het bestuur van de Stichting Topklinische GGz heeft vorige week het keurmerk voor de komende vier jaar toegekend aan twee nieuwe afdelingen: Zorglijn Autisme-ADHD (Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen), onderdeel van Karakter en PersonaCura, onderdeel van GGz Breburg. 
Na hervisitatie is het keurmerk opnieuw toegekend aan de afdelingen Centrum Jonge Kind Karakter UC, onderdeel van Karakter en Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG), onderdeel van GGz Breburg.

Totaal dragen bijna vijftig afdelingen het TOPGGz-keurmerk

Het idee achter het keurmerk is om een impuls te geven aan innovatie en doelmatigheid van de ggz. Onder de kerntaken van TOPGGz vallen, naast het certificeren, het inzichtelijk maken van wat de meerwaarde is voor de patiënt en het ondersteunen van de afdelingen bij het uitvoeren van de topklinische functies.

Hoge kosten en strenge eisen

Het is niet voor elke afdeling of organisatie weggelegd om in aanmerking te komen voor het keurmerk. Allereerst zijn de kosten hoog: een eenmalige entreefee van ongeveer €10.000,- ; daarnaast, afhankelijk van het aantal te bezoeken afdelingen, ongeveer € 10.000,- visiatiekosten (eenmaal per vier jaar) en tot slot een jaarlijkse contributie die varieert van € 15.000,- tot € 20.000,-

Uiteraard moet de betreffende afdeling ook een kwaliteitstraject afleggen: om in aanmerking te komen voor het TOPGGz-keurmerk moeten zij voldoen aan 14 criteria. Deze criteria hebben betrekking op hoogspecialistische patiëntenzorg, onderzoek, ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en kennisoverdracht. Afdelingen moeten aantonen dat zij voldoen aan deze criteria.
Het visitatietraject neemt ongeveer een half jaar in beslag.

Bron: TOPGGz (https://www.topggz.nl/)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief die tweemaal per maand verschijnt dan iets voor jou! Opgeven van je mailadres is voldoende.
Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

 

 

 

Topggz Topggz