Akwa GGZ sluit toegang tot oude dataset van SBG af

Akwa GGZ nam begin 2019 op verzoek van organisaties in het veld een verarmde dataset over van Stichting Benchmark Geestelijke Gezondheidszorg (SBG). Akwa GGZ besloot vorige week de toegang tot deze verarmde dataset met onder andere uitkomstinformatie af te sluiten.

Dit gebeurt naar aanleiding van een voorlopig standpunt van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) over de status van deze informatie. Zij beschouwt een deel van de verarmde dataset vooralsnog als persoonsgegevens. Uit zorgvuldigheid besluit Akwa GGZ om de toegang tot deze gegevens vanaf vandaag te blokkeren, zo schrijft de organisatie zelf. De gegevens zijn daardoor per direct niet langer te raadplegen door zorgaanbieders. Akwa GGZ wacht het definitieve standpunt van de AP af.

Directeur Dominique Vijverberg licht het besluit toe: “We zijn blij dat er helderheid komt over de omgang met kwaliteitsinformatie. Daar is de zorgsector ook bij gebaat. We hebben destijds die verarmde dataset van SBG overgenomen op verzoek van het werkveld. Nu het voorlopige standpunt van de Autoriteit Persoonsgegevens is dat deze historische gegevens niet op deze manier verwerkt mogen worden, zetten we ze op slot in afwachting van het definitieve standpunt.”

Akwa GGZ werd in het voorjaar van 2018 opgericht. Het instituut kreeg als kerntaken de (door)ontwikkeling en implementatie van kwaliteitsstandaarden en kwaliteitsregistraties en moet onder regie van professionals en patiënten en hun naasten komen te staan. In het nieuwe kwaliteitsinstituut werden (een deel van) de activiteiten en infrastructuur van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ (NKO) en de Stichting Benchmark GGZ (SBG) ondergebracht.

Bron: Akwa GGZ (https://akwaggz.nl/akwa-ggz-sluit-toegang-tot-overgenomen-oude-dataset/)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief die tweemaal per maand verschijnt dan iets voor jou! Opgeven van je mailadres is voldoende.
Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

separeer 2 separeer 2