NO KIDDING start Masterclass om ervaringsdeskundigen kindermishandeling te koppelen aan zorgprofessionals

Gefaciliteerd door een subsidie van ZonMw start NO KIDDING vanaf juni 2019 een Masterclass bestaande uit een meerdaagse training, intervisie en coaching op locatie. Het doel van de Masterclass is zes ervarings­deskundigen die intern bij NO KIDDING zijn opgeleid, te koppelen aan zorgprofessionals; vier bij casusbesprekingen binnen de GGZ, sociale wijkteams en/of Jeugdbescherming en twee bij de curriculumontwikkeling van HBO-onderwijs Pedagogiek en/of Pabo.

Het gaat om een kort, intensief traject met een looptijd van zes maanden van juni t/m november 2019; eventueel met een vervolgproject.

NO KIDDING steekt hiermee ook een hand uit naar gemeenten om door samen­werking een extra reservoir aan menselijke hulp te bieden. Dit uitnodigend perspectief wordt op het VNG-congres van 4 juni a.s. tijdens een middagworkshop nader aangekondigd.

Over NO KIDDING

NO KIDDING startte in de jaren ’90 als een project van stichting Profit for the World’s Children (PWC). Deze stichting – geïnspireerd door Child Workers in Nepal (CWIN) en geïnitieerd door Anna Clowting – richtte zich in eerste instantie op CWIN en soortgelijke projecten in het buitenland.

Eind jaren 90 verscheen het onderzoek “Kinderporno en internet” van PWC. Tijdens de research periode werd meer kindermishandeling in Nederland zichtbaar. Dit zorgde ervoor dat de focus binnen PWC zich verplaatste naar kinderen in Nederland.

In 2004 ging het project NO KIDDING: netwerk tegen kindermishandeling! als actiegroep van start. Kenmerkend waren straatacties, TV spots en posteracties,  gericht op het zichtbaar, voelbaar en bespreekbaar maken van kindermishandeling binnen Nederland.

Met startfinancieringen van het Oranjefonds, VSB fonds en stichting Kinderpostzegels realisereert NO KIDDING een website, posteracties, fondsenwerving activiteiten en werven van vrijwilligers. Een actie van NO KIDDING was onder andere het protest tegen pedofielenvereniging Martijn.

NO KIDDING noemt zichzelf een ‘levende’ organisatie, die nieuwsgierig en voortdurend in wisselwerking met de omgeving wil blijven leren. NO KIDDING: netwerk tegen kindermishandeling! is veranderd in NO KIDDING Stop kindermishandeling! omdat de organisatie niet wil oproepen om ergens tegen te zijn maar juist voor het actief kindermishandeling voorkomen.

Bron: NO KIDDING (https://nokidding.nl/)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief die tweemaal per maand verschijnt dan iets voor jou! Opgeven van je mailadres is voldoende.
Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

kindermishandeling kindermishandeling