Congres Trauma en veerkracht met Froma Walsh

Congres 28 juni 2019 in Utrecht

Waarom blijven sommige gezinnen overeind na heftige verlieservaringen terwijl andere ontredderd zijn?

 

Dit heeft te maken met de veerkracht in systemen of gezinnen (Family Resilience). Froma Walsh, de autoriteit op dit gebied, beschrijft het als een relationeel en systemisch concept. Tijdens dit congres leer en ervaar je met haar en Nederlandse experts als Jan Baars, Guus van Voorst, Leo Gualthérie van Weezel en Christien de Jong hoe je dit concept toepast bij traumatisch verlies.

 

Inhoud van het plenaire programma

Opening: dagvoorzitter Guus van Voorst neemt je mee in het verhaal van Froma Walsh over veerkracht en hoe Nederlandse experts de vertaalslag maken naar specifieke doelgroepen.

 

Sessie 1: Froma Walsh spreekt over de uitgangspunten van veerkracht en Family Resilience en de toepassing van dit model bij traumatisch verlies.

 

Sessie 2: Guus van Voorst presenteert de systeembenadering van gezinnen met complexe rouwprocessen bij levend verlies, zoals bij autismespectrumstoornissen en niet aangeboren hersenletsel.

 

Sessie 3: Jan Baars heeft als onderwerp Relationeel Trauma, waarbij veerkracht geblokkeerd kan zijn door geheimhouding, ervaringen niet gedeeld kunnen worden, en er geen ruimte kan zijn voor betekenisgeving en integratie op systeemniveau.

 

Sessie 4: Froma Walsh gaat dieper in op traumatisch verlies. Ze vertelt over toepassingen, uitgangspunten en handvatten die je als professional in de praktijk kunt toepassen.

 

Bekijk het volledige programma (http://www.rinogroep.nl/c1902) van het congres op de website van de RINO Groep.

 

Beeld bij advertentie GGZtotaal mei Beeld bij advertentie GGZtotaal mei