Hernieuwd initiatief van CZ om wachtlijsten in ggz op te lossen met ehealth

Voor de tweede keer (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3711125/nieuws/zorgverzekeraar_probeert_wachtlijsten_weg_te_werken_met_online_behandeling.html?page=1) kondigt CZ aan de wachttijden in de ggz op te willen lossen door het inzetten van digitale hulp. De zorgverzekeraar werkt ditmaal samen met Welshop, een initiatief van GGzE voor online hulp bij psychische klachten. Via Welshop kunnen verzekerden van CZ in heel Nederland direct toegang krijgen tot online hulp bij psychische problemen. Zij komen niet op een wachtlijst, maar worden direct geholpen door een aanbieder van hun keuze.

Welshop is de afgelopen jaren ontwikkeld en getest binnen GGzE uit Eindhoven en is nu klaar om uit te breiden naar heel Nederland. Marie-Louise Vossen, bestuurder van GGzE: “Wij vinden dat Welshop een zelfstandige onderneming moet worden zodat alle aanbieders van goede online geestelijke gezondheidszorg er gebruik van kunnen maken. Hierdoor wordt het aanbod groter en kan aan meer mensen direct professionele hulp geboden worden.”

Snel online zorg krijgen
Rens van Oosterhout, Manager GGZ bij CZ, wil dat mensen bij aanmelding altijd de keuze krijgen om een online behandeling te starten. Welshop is daarvoor een belangrijke dienst, volgens Van Oosterhout: “In Welshop zien onze klanten waar ze snel online zorg kunnen krijgen en kunnen ze zelf een keuze maken.”

Halvering wachtlijsten en kosten per patiënt
“Door de lange wachtlijsten en personeelstekorten wordt het voor mensen steeds moeilijker hulp te krijgen. Dit lossen wij op door snelle en directe online behandeling mogelijk te maken. En dat is hard nodig,” zegt Irene Helderman van Welshop. “Mensen kunnen nu zelf kiezen uit meerdere aanbieders van online geestelijke gezondheidszorg.” Helderman is ambitieus: “Met het aanbod in Welshop willen we de wachtlijsten en kosten per patiënt halveren.”

Bron: CZ (https://www.zn.nl/338067458/Nieuwsbericht?newsitemid=3860463616)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! Opgeven van je mailadres is voldoende.
Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

 

wachtlijst 2 wachtlijst 2

Reacties
Reactie: (Frits Bosch)
16-4-2019, 12:01
CZ wil dat mensen bij aanmelding altijd de keuze krijgen om een online behandeling te starten. Wordt de keuzevrijheid voor patient niet ingeperkt als deze de voorkeur geeft aan hulp door een fysieke psycholoog of psychiater? Zie ook: https://joop.bnnvara.nl/opinies/e-health-om-wachtlijsten-ggz-weg-te-werken-is-luchtfietserij