Website sameninmijnschoenen.nl geeft informatie over zelfbeschadiging

Een maand geleden was het Self-Injury Awareness Day, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor zelfbeschadiging. Naar schatting hebben 15% van de jongeren zichzelf ooit beschadigd. Er over praten is echter nog een taboe, zowel voor jongeren die zichzelf beschadigen als hun directe omgeving. Wat moet je zeggen, waarom doet iemand het, is het gevaarlijk?

Recent heeft het Trimbos-instituut, samen met de Stichting Zelfbeschadiging en instelling Fivoor de nieuwe website “Sameninmijnschoenen.nl (https://sameninmijnschoenen.nl/)” gelanceerd, die tips, antwoorden, informatie en adviezen geeft.

Bijzonder aan de website is, volgens de makers, dat het een combinatie is van praktijkkennis, ervaringskennis en wetenschappelijke kennis voor drie verschillende doelgroepen: Jongeren die zichzelf beschadigen, naasten en professionals. Denk aan mentoren, schoolmaatschappelijk werkers, zorgcoördinatoren, GGD jeugdartsen en verpleegkundigen. De website is voor en door de doelgroepen opgezet en geeft praktische informatie, gesprekstips en erkenning voor de zorgen van de verschillende doelgroepen.

Kernboodschap van de website is dat mensen die zichzelf beschadigen, dit niet doen om dood te gaan, maar om overeind te blijven. Jezelf beschadigen is een teken van klem zitten. Zelfbeschadiging kun je minderen, en uiteindelijk zelfs stoppen. Sameninmijnschoenen.nl helpt daarbij.

Verdere informatie is te vinden op de website sameninmijnschoenen.nl (https://sameninmijnschoenen.nl/)

Bron: Persbericht

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! Opgeven van je mailadres is voldoende.
Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

privacy-400x235 privacy-400x235