Effecten en verslaving partydrugs, GHB en NPS

Drugs en Nieuwe Psychoactieve Stoffen

 

Schrijf je nu in voor de 5e landelijke studiedag Drugs | NPS op 28 mei 2019

 

Het gebruik van partydrugs en andere stimulerende middelen neemt nog steeds toe. Afgelopen jaren zijn in Europees verband maar liefst 241 nieuwe middelen geregistreerd. Terwijl organisaties onder invloed zijn van bezuinigingen, wordt de middelenmarkt alleen maar complexer. Op deze 5e landelijke studiedag gaan deskundige sprekers in op algemene trends en ontwikkelingen en meer specifiek op crystal-meth en GHB-verslaving.

In het ochtendprogramma vertelt Daan van der Gouwe van het programma Drug Monitoring & Policy bij het Trimbos instituut over de laatste ontwikkelingen in de markt en het gebruik van nieuwe psychoactieve stoffen.

Charles Dorpmans gaat vervolgens in op middelengebruik in maatschappelijke context. In de middag kunt u uw eigen programma samenstellen en kiezen uit de volgende thema’s: therapeutische toepassing psychedelica, crystal meth, GHB en mensen met een licht verstandelijke beperking en drugs. Dagvoorzitter is Ton Nabben, criminoloog aan de UvA.

Kijk voor meer informatie, inschrijven en het volledige programma op www.leidscongresbureau.nl (https://leidscongresbureau.nl/event/drugs-nps-verslaving/)

 

shutterstock_275984120 shutterstock_275984120