World Bipolair Day op 28 maart staat in teken van literatuur

Schrijven, dichten, spelen met taal: het is voor velen een heerlijke bezigheid. En vaak is het ook heel heilzaam en helend. Een mooi gedicht of verhaal kan veel mensen troost bieden. Het brengt ontroering, een lach of een traan teweeg. Het kan nét die gevoelige snaar raken door een originele invalshoek, een bijzondere woordkeus of ritme en rijm in de regels. Dat schrijft Plusminus, de landelijke vereniging van en voor mensen met een bipolaire stoornis en hun naastbetrokkenen, in de voorbereidingen van World Bipolar Day op 28 maart .

Het thema voor World Bipolar Day is dit jaar bipolariteit in de literatuur. 2019. Op meerdere plaatsen in Nederland worden er door plusminus in samenwerking met het kenniscentrum bipolaire stoornissen bijeenkomsten georganiseerd. Op de website van plusminus en van het kenniscentrum bipolaire stoornissen vindt je meer informatie over waar de bijeenkomsten zijn. Onder andere start Plusminus een Poëzie- en schrijfwedstrijd met als motto bipolariteit. Inzenden kan tot 15 maart (aan Plusminus (mailto:voorzitter@plusminus.nl), NIET aan GGZTotaal), de winnaar ontvangt de Willem Nolenprijs 2019.

Onderstaand een activiteit in Zeeland. Op de site van Plusminus (https://www.plusminus.nl/2018/12/06/world-bipolar-day-2019-28-maart-2019) zijn in de loop van de komende dagen en weken bijeenkomsten en activiteiten in het hele land te vinden.

Zeeland

De lokale afdeling van Plusminus in Zeeland organiseert in samenwerking met ggz Emergis, Stichting Hersteltalent en ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland op donderdag 28 maart een ontmoetingsbeurs. Deze bijeenkomst is voor mensen die last hebben van een bipolaire stoornis en/of psychoses, hun naasten en behandelaars. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in dit thema zijn welkom.

De inloop is om 18.30 uur in de foyer (souterrain) van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

Tijdens de bijeenkomst vertelt schrijfster en ervaringsdeskundige Dineke Ypeij van het boek ‘De smaak van hemel & hel’ haar verhaal. In de pauze presenteren verschillende organisaties zich waaronder ggz Emergis, stichting Hersteltalent, Ypsilon en plusminus – leven met bipolariteit. Verder is er info te vinden van stichting Samen Sterk zonder Stigma, MIND, Depressie vereniging, Social Run, Psychosenet, VR-experience ‘De verwarde man’ et cetera. Na de pauze wordt Luc Vercauteren geïnterviewd door psychiater Jeroen Kloet over zijn boek ‘Grenzeloos Geluk’ dat dit jaar is uitgekomen. Een inspirerend verhaal over zijn fietstocht naar Teheran. Aan het eind van de avond is er een boekenverloting.

Deze bijeenkomst is gratis. Een donatie wordt op prijs gesteld. Graag aanmelden via zeeland@plusminus.nl

Bron: Plusminus (https://www.plusminus.nl/2018/12/06/world-bipolar-day-2019-28-maart-2019/) & persbericht.

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

 

 

plusminus plusminus