Volwassen deelnemers gezocht voor onderzoek naar ADHD en autisme

ingevoerd op 08-02-2019

Aan de Universiteit van Amsterdam doet de afdeling psychologie onderzoek naar veroudering bij volwassenen met een diagnose binnen het autisme spectrum en/of ADHD. Bij mensen die ouder worden, verloopt de informatieverwerking vaak anders en trager. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geheugen. De onderzoekers willen graag weten hoe deze processen zich tijdens het ouder worden ontwikkelen bij mensen met autisme of ADHD. Daarnaast is het voor het onderzoek belangrijk om in kaart te brengen of er bij autisme eventuele lichamelijke, emotionele en sociale klachten zijn en hoe de kwaliteit van leven wordt ervaren.

Voor dit grootschalige, innovatieve onderzoek zijn de worden volwassenen tussen 30 en 90 jaar gezocht met een diagnose binnen het autisme spectrum en/of ADHD, die deel willen nemen aan wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een deel dat de universiteit komend jaar zal uitvoeren (T1) en uit een deel dat over ongeveer twee jaar wordt uitgevoerd (T2). Zowel bij T1 als T2 zijn er drie onderdelen te onderscheiden, namelijk een vragenlijstgedeelte, een interview en eventueel een testgedeelte die elk tussen de 2 en 2,5 uur duren. U ontvangt hiervoor, naast reiskostenvergoeding, een kleine vergoeding.

Wilt u meer te weten komen over dit onderzoek en/of bent u geïnteresseerd in deelname? Bezoek dan onze website www.dutcharc.nl/contact/aanmelden (http://www.dutcharc.nl/contact/aanmelden) om een informatiepakket aan te vragen of neem voor verdere vragen contact op met Tulsi Radhoe of Carolien Torenvliet (aging@adhd-autisme.nl (mailto:aging@adhd-autisme.nl)).

(Let op: GGZTotaal is niet betrokken bij dit onderzoek. Gebruik voor vragen of aanmelden bovenstaande website en mailadres).

Bron: Impuls en Woortblind (https://www.impulsenwoortblind.nl/onderzoek-naar-veroudering-bij-autisme-en-adhd/)

onderzoek ggz 2 onderzoek ggz 2