Onlinetraining 'Leer te durven' voor kinderen met milde angstklachten of fobieën

Alle kinderen zijn wel eens bang. Maar sommige kinderen zijn veel banger dan andere kinderen uit hun klas. Als je als kind heel vaak heel erg bang bent, kan dit flink lastig zijn! Vaak ben je dan hard bezig om het ding waar je bang voor bent te ontlopen. En vaak doe je veel minder vaak de dingen die je leuk vindt. Als kinderen te vaak en te lang bang zijn, is het behoorlijk moeilijk om hier zelf van af te komen. Vaak worden kinderen dan banger en banger. Ze gaan steeds meer dingen ontlopen en steeds minder dingen doen die ze leuk vinden. Je kunt dan zeggen dat er een erg probleem is met bang zijn. 

Online training

Voor kinderen (8-13 jaar) met milde angstklachten of fobieën, voor wie de drempel naar de psycholoog te hoog is, ontwikkelde de Open Universiteit de onlinetraining ‘Leer te Durven! Dit gebeurde in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Kinderen met milde angstklachten uit de genoemde leeftijdsgroep kunnen kosteloos deelnemen aan de training, die werkt met principes uit de cognitieve gedragstherapie. De kinderen leren spelenderwijs omgaan met hun angst. Op de achtergrond wordt de werking van de training wetenschappelijk onderzocht. Het onderzoek wordt gesubsidieerd door stichting MIND/Fonds Psychische Gezondheid. Voor meer informatie, of om je aan te melden, kun je terecht bij https://leertedurven.ou.nl/.

Bron: Persbericht

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

 

 

jeugdzorg GGZ jeugdzorg GGZ