Almere levert binnenkort 39 appartementen op voor mensen met autisme

Het project AanMere maakt zelfstandig wonen mogelijk voor 39 normaal begaafde mensen met een autistisch spectrum stoornis. De bouw ligt op schema en naar verwachting kan het appartementencomplex eind mei/begin juni worden opgeleverd. Dat schrijft het magazine Almere Deze Week.

De Stichting Begeleid Wonen Autisme (BWA) heeft zich jarenlang ingezet voor het realiseren van betaalbare en geschikte woningen voor deze doelgroep. Woningcorporatie Goede Stede bouwde samen met de stichting aan een project dat dit jaar zijn deuren opent aan de Guamstraat in Buiten. Het gaat om zelfstandige woningen die exclusief bestemd en geschikt zijn voor mensen met een ASS-diagnose die met een beetje hulp (vaak vanuit de WMO gefinancierd) zelfstandig kunnen wonen. “Een uniek project omdat de bewoners als zelfstandige huurders zelf hun huur betalen en zelf hun hulpverlening regelen. Wonen en zorg zijn dus echt gescheiden, zodat de bewoners nooit vanwege ontwikkelingen bij de zorgverleners hun huis hoeven te verlaten”, aldus de initiatiefnemers.

Aanmelden

De stichting BWA Nederland heeft ondervonden dat er grote behoefte is aan deze voorzieningen. Velen meldden zich al aan om als kandidaat-bewoner ingeschreven te kunnen worden. Het bestuur van de stichting wil graag inzicht krijgen in de behoefte aan woningen voor deze doelgroep en biedt geïnteresseerden graag de mogelijkheid om zich aan te melden als kandidaat bewoner voor dit project of een volgend project. Daarvoor kan men zich aanmelden via de website www.bwa-almere.nl (http://www.bwa-almere.nl) en dan te klikken op inschrijfformulier.

Bron: Almere Deze Week (http://www.almeredezeweek.nl/nieuws/1492142-project-aanmere-halverwege-2019-opgeleverd-lsquo-grote-behoefte-aan-zelfstandige-woningen-voor-mensen-met-autisme-rsquo)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

housing first housing first

Reacties
Reactie: (redactie)
21-9-2020, 20:01
Beste Bzzy, je reageert op een link van anderhalf jaar oud. Maar we zijn de rotste niet: voor jou en iedereen die wat minder onaardig reageert: de link is in de tussentijd veranderd, je kan terecht bij www.bwa-nederland.nl

Reactie: (Bzzy)
3-3-2020, 11:56
Jullie link (naar die BWA-almere) “werkt” niet mensen.... lekker fokking handig wel...*pffff*.