Lady Gaga vertelt in toespraak over eigen psychische problemen

In een toespraak van bijna 25 minuten tijdens de awarduitreiking van vakbond SAG-AFTRA in Hollywood pleitte Lady Gaga voor betere mentale begeleiding voor mensen die in de entertainmentsector werken. Een dergelijk initiatief voor vakbondsleden zou ze dan ook graag graag financieel willen ondersteunen. Dat schrijft het entertainmentblad Variety.

Gaga was tijdens de toespraak open over haar eigen psychische problemen, onder andere als gevolg van een aanranding. “Ik merkte op een gegeven moment dat black-outs kreeg en minutenlang voor me uit staarde. Ik zag flitsen van dingen die in het verleden waren gebeurd  en die ik had weggestopt met gedachten als ‘daar ga ik nog wel eens voor in behandeling’. Het bleken symptomen van een posttraumatische stressstoornis te zijn en ik miste professionals om me heen. De mentale klachten leidden uiteindelijk tot fysieke, chronische pijn, paniekaanvallen en suïcidale gedachten. ”Een lange lijst die mijn leven heeft veranderd en niet ten goede.”

“Ik vertel dit omdat het voor mij te laat was. Ik had eerder hulp moeten zoeken”, concludeert ze. “Ik wou dat er toen professionals om me heen waren geweest om mij te beschermen en te begeleiden, om me in staat te stellen nee te zeggen tegen dingen die ik moest doen. Een systeem om me in staat te stellen om weg te blijven van giftige werkomgevingen of van het werken met mensen die een ernstig twijfelachtig karakter hadden. Er waren dagen dat ik doorging terwijl ik niet kón werken en dat wil ik niet voor andere artiesten of voor wie dan ook.”

Bron: Variety (https://variety.com/2018/scene/news/lady-gaga-mental-health-struggles-1203023093/)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

Smoke Smoke