Vijf noordelijke GGZ-instellingen bieden betaalde opleidingsplekken aan in strijd tegen personeelstekort

Verpleegkundigen worden schaars vanwege krapte op de arbeidsmarkt. Om hier op in te spelen hebben de vijf grote noordelijke GGZ-instellingen de handen ineen geslagen en bieden zij gezamenlijk 18 betaalde opleidingsplekken voor hbo-Verpleegkunde binnen een GGZ-instelling aan. Derde en vierdejaarsstudenten worden verleid met zo’n betaalde plek. Per februari 2019 kunnen 18 mbo’ers of derde/vierdejaars hbo-Verpleegkunde aan de slag bij FPC Van Mesdagkliniek, Lentis, Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN), GGZ Drenthe en GGZ Friesland.

Geestelijke gezondheidszorg

Het aanbod is bedoeld voor mbo’ers die een diploma Verpleegkunde hebben behaald, of een andere Zorg en Welzijn-opleiding hebben afgerond, Ook mensen met een hbo- of SPH- of MWD-opleiding en derde of vierdejaars hbo-Verpleegkunde kunnen solliciteren.
In een periode van 2,5 tot 4 jaar worden de studenten opgeleid tot hbo-verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg. Dit gebeurt in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen, NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden en hogeschool Windesheim in Zwolle.

Bron (o.a.): VNN (https://www.vnn.nl/kennisbank/18-betaalde-opleidingsplekken-voor-hbo-verpleegkunde)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

verpleegkundige verpleegkundige

Reacties
Reactie: (Vera Trstenjak)
29-10-2018, 13:00
Een heel goed initiatief van de Gestelijke gezonheid.??