Gesloten jeugdhulp in de praktijk

Praktijkdag (adv)

19 november 2018, Hotel Veenendaal

De gesloten jeugdhulp is met regelmaat in het nieuws, veelal om te wijzen op zaken die niet goed lopen. Maar er gaat gelukkig ook heel veel goed.


Tijdens de praktijkdag ‘Gesloten jeugdhulp in de praktijk’ wordt uitgebreid aandacht besteed aan wat er binnen een gesloten instelling gebeurt, hoe een behandeling wordt vormgegeven, wie erbij worden betrokken, op welke wijze de jeugdige zelf participeert in dit proces en hoe deze wordt voorbereid op terugkeer in de samenleving.

U hoort professionals die betrokken zijn bij een gesloten plaatsing, ieder vanuit zijn/haar eigen verantwoordelijkheid. Zo zullen behandelaars ingaan op het proces binnen de instelling, komen een rechter, een advocaat en een gezinsvoogd aan het woord en zal vanuit wetenschappelijk perspectief onder meer de participatie van een jeugdige in dit proces belicht worden. Er is op deze dag ruim gelegenheid voor vragen en discussie.
 

Voor meer informatie: Studiecentrum Kerckebosch (https://www.kerckebosch.nl/zorg-welzijn/gesloten-jeugdhulp-de-praktijk-e1714)

af003ca1-af79-4de8-ac5b-bf7de77f9d56 af003ca1-af79-4de8-ac5b-bf7de77f9d56