Eindhovense PAAZ dreigt te sluiten vanwege tekort aan psychiaters

Vanwege het tekort aan psychiaters kan de afdeling psychiatrie (PAAZ) van de St. Anna Zorggroep niet open blijven. De Raad van Bestuur van St. Anna Zorggroep heeft daarom deze week het voorgenomen besluit tot sluiting genomen van zowel de kliniek als de polikliniek. Dit besluit is ter advisering voorgelegd aan de ondernemingsraad, cliëntenraad en medische staf van de zorggroep.

Indien de kliniek en polikliniek moeten sluiten kunnen de patiënten, die op dit moment zijn opgenomen, naar verwachting hun klinische behandeling afmaken. Er worden echter geen nieuwe psychiatrische patiënten meer opgenomen. Huisartsen zal worden gevraagd nieuwe patiënten naar andere PAAZ-afdelingen of GGZ-instellingen in de regio te verwijzen. De polikliniek zal volgens het voorgenomen besluit in de komende maanden worden afgebouwd. Met patiënten die de polikliniek bezoeken wordt door de huidige psychiater zorgvuldig de mogelijke alternatieve zorg in de regio besproken. Daarnaast zijn alle betrokken partijen (intern en extern) over het voorgenomen besluit geïnformeerd.

De sluiting heeft geen effect op de overige specialismen binnen het St. Anna Ziekenhuis.

Bron: St Anna Ziekenhuis (https://www.st-anna.nl/over-st-anna-ziekenhuis/nieuws-agenda/overzicht-nieuws/arbeidstekort-psychiaters-dwingt-st-anna-zorggroep-tot-keuze/)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

ontspanning GGZ 4 ontspanning GGZ 4