Parnassia Groep mag dr. Leo Kannerhuis overnemen

De Parnassia Groep mag het dr. Leo Kannerhuis overnemen. Dat schrijft de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het verzoek voor deze overname (de ’concentratiemelding’) was op 21 juni 2018 bij de ACM gedaan. De ACM zegt geen reden te hebben om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren.

Het dr. Leo Kannerhuis worstelt al langere tijd met financiele problemen. Door de overname moet daar een eind aan komen. Ook moet de overname ervoor zorgen dat de gespecialiseerde zorg aan jongeren door kan gaan.

Het Leo Kannerhuis behandelt mensen met een autisme-spectrumstoornis. Het gaat daarbij om zowel kinderen als volwassenen. Het is een specialisatie waarvoor de kennis biinnen de Parnassia Groep onvoldoende aanwezig is. In het recente verleden werd wel intensief samengewerkt.

Met de overname groeit de machtspositie van Parnassia. Eerder nam het al meerdere zorgaanbieders in de ggz-sector over, zoals De Jutters, Riagg Rijnmond, Antes, Reakt en Virenze.
Om te voorkomen dat andere zorgaanbieders niet worden uitgesloten moest Parnassia eerder een deel van haar organisatie verkopen aan GGZ Delftland.

Bron: ACM (https://www.acm.nl/nl/publicaties/parnassia-mag-dr-leo-kannerhuis-overnemen-concentratiebesluit) / redactie

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

 

parnassiagroep parnassiagroep