Ontwerpbesluiten verplichte GGZ, Zorg en Dwang en rechtspositieregeling BOPZ naar beide Kamers

Minister De Jonge (VWS) stuurt de Tweede Kamer 2 ontwerpbesluiten die betrekking hebben op gedwongen zorg. Het betreft het ontwerp voor het Besluit zorg en dwang psychogeriatrische en verstandelijk gehandicapte cliënten en het ontwerp voor het Besluit verplichte geestelijke gezondheidszorg. Ook het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit rechtspositieregeling BOPZ, in verband met de verruiming van de huisregels in psychiatrische ziekenhuizen is aan de Tweede Kamer gestuurd. Dezelfde brieven zijn ook naar de Eerste Kamer gestuurd.

Ontwerp voor Besluit verplichte geestelijke gezondheidszorg (incl. Kamerbrief) (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/besluiten/2018/07/13/ontwerp-voor-besluit-verplichte-geestelijke-gezondheidszorg)

Ontwerp voor Besluit zorg en dwang psychogeriatrische en verstandelijk gehandicapte cliënten (incl. Kamerbrief). (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/besluiten/2018/07/13/ontwerp-voor-besluit-zorg-en-dwang-psychogeriatrische-en-verstandelijk-gehandicapte-clienten)

Ontwerpbesluit wijziging Besluit rechtspositieregelen BOPZ vanwege verruiming huisregels van psychiatrische ziekenhuizen (incl. Kamerbrief). (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/besluiten/2018/07/13/ontwerpbesluit-wijziging-van-het-besluit-rechtspositieregelen-bopz-vanwege-verruiming-huisregels-psychiatrische-ziekenhuizen)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)