Mogelijke overname van Leo Kannerhuis door ParnassiaGroep

De Parnassia Groep wil het dr. Leo Kannerhuis overnemen. Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM), waar de beide instellingen op 21 juni 2018 toestemming hebben gevraagd voor de overname.

De Parnassia Groep houdt zich bezig met het aanbieden van klinische en niet-klinische GGZ aan volwassenen, ouderen, jeugdigen en kinderen; verslavingszorg, forensische psychiatrie en woonbegeleiding, voornamelijk in Rotterdam, Den Haag en Noord-Holland. Het dr. Leo Kannerhuis houdt zich bezig met het aanbieden van GGZ met als specialisatie het behandelen van jeugdigen en volwassenen met een autisme-spectrumstoornis.

De twee instellingen tekenden in 2012 al een samenwerkingsovereenkomst. Het Leo Kannerhuis Nederland was toen al een samenwerkingsverband van meerdere GGZ-instellingen, geografisch verspreid over Nederland.
In 2014 raakte het Dr. leo kannerhuis in financiële problemen, sluiting van onder andere de logeerhuizen werd ternauwernood voorkomen.
Volgens de site van het dr. Leo Kannerhuis is het samenwerkingsveband al enige maanden op zoek naar samenwerkingsvorm die beter werkt dan het franchiseconstruct waarop LKH-NL was gestoeld.

Bron: ACM (https://www.acm.nl/nl/publicaties/parnassia-wil-leo-kannerhuis-overnemen-concentratiemelding) / redactie

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

organisatie GGZ organisatie GGZ