Lentis weer uit de rode cijfers door overbodige overleggen te schrappen

De Groningse instelling voor psychische zorg Lentis heeft vorig jaar weer een winst geboekt, na enkele jaren van verliezen. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. (http://www.dvhn.nl/groningen/Lentis-maakt-weer-winst-door-minder-te-overleggen-en-meer-te-behandelen-23231971.html)

Uit de jaarrekening over 2017 blijkt dat Lentis een positief resultaat van 4,7 miljoen euro heeft gehaald. In 2016 leed Lentis nog een verlies van 12,4 miljoen euro. Vooral het structureel verbeteren van de bedrijfsvoering heeft volgens bestuursvoorzitter Martin Sitalsing zoden aan de dijk gezet. Een van die verbeteringen is dat hulpverleners van Lentis meer patiënten behandelen en minder vergaderen.

Sitalsing: ,,We zijn productiever geworden. Dat betekent niet dat we voorheen niet hard werkten, integendeel. Maar door het stroomlijnen van onze interne processen in de hulpverlening en bijvoorbeeld het opruimen van onnodige overleggen is er meer tijd vrijgekomen voor het behandelen van patiënten.”

Ook andere ggz-instellingen deden het vorig jaar beter dan de jaren ervoor. Zo haalde GGZ Drenthe vorig jaar een winst van 3,2 miljoen euro.

Bron: Arend van Wijngaarden / DvhN (http://www.dvhn.nl/groningen/Lentis-maakt-weer-winst-door-minder-te-overleggen-en-meer-te-behandelen-23231971.html)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

financiering GGZ 2 financiering GGZ 2