Kan voeding de behandeling van psychiatrische patiënten ondersteunen?

Wat is de relatie tussen voeding en psychische gezondheid? En kan voeding de behandeling van psychiatrische patiënten ondersteunen? Op deze vragen proberen onderzoekers van NUTRIM School of Nutrition and Translational Research in Metabolism, Maastricht University een antwoord te krijgen.

Zij ontvangen subsidie van ZonMw om een kennissynthese uit te voeren naar de relatie tussen voeding en psychische gezondheid. De kennissynthese is gericht op de rol van voeding in de behandeling van psychiatrische patiënten gedurende de gehele lifespan.

De kennissynthese zal voor het einde van het jaar (de eerste) resultaten opleveren. De resultaten van deze kennissynthese worden aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aangeboden en kunnen leiden tot een plan voor vervolgonderzoek.

Lees meer over:
* Project ’Food for thought: what do we know about the relation between dietary intake and mental disorders across the life span?’ (https://www.zonmw.nl/nl/onderzoek-resultaten/geestelijke-gezondheid-ggz/programmas/project-detail/onderzoeksprogramma-ggz/food-for-thought-what-do-we-know-about-the-relation-between-dietary-intake-and-mental-disorders-acr/)

* Onderzoeksprogramma GGz (http://www.zonmw.nl/opggz)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

Leefstijl GGZ 2 Leefstijl GGZ 2