GGZ Rivierduinen ontwikkelt gratis modules voor mensen met LVB en psychiatrische problematiek

GGZ Rivierduinen Kristal heeft met subsidie van het Nuts Ohra fonds, verschillende handleidingen en werkboeken ontwikkeld voor de behandeling van mensen met psychiatrische problematiek en zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking. Deze behandelmodules zijn kosteloos te downloaden via de website van Rivierduinen.

Over het algemeen wordt aangenomen dat mensen met zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking drie tot vier maal zoveel kans hebben op het ontwikkelen van psychopathologie. De noodzaak voor effectieve behandelingen is dus groot. Desondanks zijn er nog nauwelijks goede behandelingen voor deze specifieke doelgroep. De vraag hiernaar is groot.

Om in deze behoefte te voorzien zijn door GGZ Rivierduinen Kristal verschillende modules ontwikkeld voor de behandeling van mensen met psychiatrische problematiek en zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking. Door de subsidie van het Fonds Nuts Ohra is het mogelijk de handleidingen en werkboeken kosteloos aan andere hulpverleners aan te bieden.

Het gaat om de volgende behandelmodules voor hulpverleners:
* handleiding cognitieve gedragstherapie bij depressie + werkboek voor de patiënt
* handleiding cognitieve gedragstherapie bij een obsessieve compulsieve dwangstoornis + werkboek voor de patiënt
* handleiding controle over emoties +werkboek voor de patiënt
* handleiding denken, voelen en doen + werkboek voor de patiënt
* handleiding omgaan met sociale angst + werkboek voor de patiënt
* handleiding paniekstoornis + werkboek voor de patiënt
* handleiding verbeter je zelfbeeld + werkboek voor de patiënt

De gratis handleidingen en werkboeken zijn te bestellen via de website van Rivierduinen (https://www.rivierduinen.nl/kristal/professionals/uitgaven/behandelmodules%202018). Al eerder ontwikkelde Rivierduinen ook een behandelmethode voor mensen met een verstandelijke beperking en een psychose.

Bron: Klik (https://www.klik.org/Nieuws/Gratis_behandelmethodes_voor_mensen_met_een_licht_verstandelijke_beperking-180322125823)

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

vergrootglas vergrootglas